Song van het Jaar: de keuze van Harry Hamelink (Bazar Curieux) Song van het Jaar: de keuze van Harry Hamelink (Bazar Curieux)

“Health speelt alsof er een storm over je heen komt”

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar: de keuze van Harry Hamelink (Bazar Curieux)

“Health speelt alsof er een storm over je heen komt”

Fiona Fortuin ,

Op 17 december maken we in 3VOOR12RADIO dé song van het jaar 2009 bekend. In de loop daar naartoe vragen we verschillende mensen om hun top 5 met favorieten. Harry Hamelink kan niet kiezen, en is daarom maar zo vrij geweest een zesde keuze eraan toe te voegen.

“Health speelt alsof er een storm over je heen komt”

Harry Hamelink (organisator Motel Mozaique, Bazar Curieux- aanstaande 5 december, Parfum de Boemboem) houdt niet zo van keuzes maken. “Keuzes maken in het leven is al moeilijk genoeg, maar het is helemaal gekmakend wanneer er zoveel moois in de lijst staat. Eigenlijk zou je het moeten afschaffen. Omdat Torre Florim zijn favorieten niet op volgorde heeft willen zetten, ben ik zo vrij geweest om een zesde keuze aan mijn top 5 toevoegen.”

Zijn lijst van goed naar beter naar best.

6. Health – Die Slow
“De band heb ik dit jaar drie keer gezien. Twee keer op Motel Mozaique en daarna op Lowlands. Als zij spelen is het alsof er een storm over je heen komt, zo fantastisch zijn ze. Het is bij hen niet alleen de muziek, maar ook de visuals en de jongens zelf. Bij sommige bands heb je zoiets van Jezus, trek daar maar een vuilniszak overheen, maar live weet Health zijn muziek alleen nog maar te versterken. Sommige gitaristen hebben een bepaalde manier van bewegen, zoals Tim Vanhamel en Mauro Pawlowski. De gitarist van Health, John Famiglietti, heeft dat ook.”

5. Julian Casablancas - 11th Dimension
“Ik ben een The Strokes fan. Het eerste album vind ik echt een knaller. Zijn soloplaat van dit jaar is wisselend ontvangen, ook ik moet toegeven dat ik niet alles van het album goed vind. Maar er staan een paar heel toffe nummers op, waaronder 11th Dimension. Het is heel catchy. Ik ben benieuwd hoe hij het live doet. Dit weekend staat hij op Bazar Curieux, van iemand met zo’n sterke uitstraling verwacht ik wel een goeie show.”

4. De Staat - Fantastic Journey Of The Underground Man
“De Staat is de enige Nederlandse band in mijn lijst. Ze hebben een wereldplaat gemaakt. Het is heel knap hoe ze er vanuit het niets staan. Torre Florim, toch wel de man van de band, waardeer ik enorm om wat hij doet. Hij is nog maar kort bezig met zijn band en nu al maakt hij uitstapjes die zo verschillend, maar ook heel goed zijn. Zoals wat hij met Roos van Roosbeef doet, is weer iets heel anders. Niet lang geleden gaf Torre samen met Janne Schra van Room Eleven een optreden tijdens Parfum de BoemBoem, dat is dan weer in niets met zijn samenwerking met Roos te vergelijken.”

3. Animal Collective – My Girls
“Vanaf het begin ben ik fan van Animal Collective. In het nummer Grass van een paar jaar geleden komt meer naar voren waar de band voor staat. Ze kunnen in een song zowel hemels als chaotisch zijn, spacey en weird. Het nieuwe album is misschien luchtiger, het zenuwslopende gefriemel is meer van de oppervlakte verwijderd, maar staat toch op nummer 3 in mijn top 10 van 2009. Het is heel tof gedaan.”

2. Fever Ray - When I Grow Up
“In de verte hoor je wel iets terug van The Knife, haar band. Deze hele plaat vind ik fantastisch, met de live-shows vormt de muziek een geheel. Het is een duistere show, met schemerlampen en laserstralen. Haar muziek en shows doen me denken aan IJslandse kunstenaars die een totaal eigen wereld weten te scheppen: heel zintuiglijk en tastbaar.”

1. Fuck Buttons - Surf Solar
“Aan mijn nummer één wil ik niet te veel woorden vuilmaken. Surf Solar is van begin tot einde te gek.”

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan nog en wel hier! Je kunt uit de geselecteerde nummers jouw top vijf van het afgelopen jaar samenstellen via de stemtool. Stemmen kan tot maandag 14 december 11.57 uur. Door te stemmen bepaal je niet alleen wie de winnaar wordt, maar ook hoe de speciale awardshow eruit gaat zien. De show, die te volgen zal zijn via 3FM, vindt plaats op 17 december van 19.00 tot 00.00 uur in de Amsterdamse Desmet Studio’s en zal, onder voorbehoud in verband met het Glazen Huis, gepresenteerd worden door Eric Corton, Annemieke Schollaardt en Michiel Veenstra.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12