Song van het Jaar 2009: De keuze van Tjeerd Bomhof (Voicst) Song van het Jaar 2009: De keuze van Tjeerd Bomhof (Voicst)

“Kyteman is een snotneus, maar wel de coolste snotneus die ik ken”

, Fiona Fortuin

Song van het Jaar 2009: De keuze van Tjeerd Bomhof (Voicst)

“Kyteman is een snotneus, maar wel de coolste snotneus die ik ken”

Fiona Fortuin ,

Op 17 december maken we in 3VOOR12RADIO dé song van het jaar 2009 bekend. In de loop daar naartoe vragen we verschillende mensen om hun top 5 met favorieten. Voicst zanger Tjeerd Bomhof over zijn beste songs van het jaar.

“Kyteman is een snotneus, maar wel de coolste snotneus die ik ken”

Kings of Leon maakte met Sex On Fire de onbetwiste Song van het  Jaar van 2008. Maar Voicst wist als Nederlandse band het hoogst te scoren: ze eindigden op nummer 4 met Everyday I Work On The Road.  Dit jaar staan ze met Year And A Bit in de lijst. De vraag daar latend of ze nu net zo hoog scoren, vroegen we zanger Tjeerd Bomhof om zijn top 5. In een volgorde van een goede 5 naar de absolute nummer 1.

5. Diggy Dex/Eva De Roovere - Slaap Lekker (Fantastig Toch?)
“Niet zo lang geleden hoorde ik dit nummer voorbij komen op de radio. Zo vaak luister ik daar niet naar, dus het was aan mij voorbij gegaan dat het toen al een grote hit was. Ik vind het een super feelgood nummer, het is de Nederlandse/Belgische Haus am See (van Peter Fox, red). Zoals de Belgen zullen zeggen: plezant en charmant.”

4. SIA - Soon We'll Be Found
“Ik ben fan van haar plaat, alle nummers zijn goed en ze raken me zeer. Vandaar dat in elk geval één nummer van haar wel in mijn top 5 moet voorkomen, welke dan ook. SIA zag ik optreden in Desmet tijdens Club3VOOR12, ze is heel innemend. Vandaar ook nog even props aan 3VOOR12, dat ik haar daar toen kon zien.”

3. Antony & The Johnsons - Crazy In Love

“Op dit moment maak ik veel muziek, niet per se voor Voicst, eigenlijk zonder echt een kader. Dan vind ik het vaak niet fijn om naar muziek te luisteren, maar Antony is hier een uitzondering op. Al eet ik het nooit, hij is mijn Spoom tussen twee gerechten. Hij neutraliseert mijn smaak. Na Antony kan ik weer met een frisse kijk op alles aan de slag. En dat is positief bedoeld.”

2. Major Lazer - Hold The Line
“Voor Major Lazer geldt hetzelfde verhaal, ook hen kan ik op dit moment wel goed hebben. Ik vind ze helemaal te gek.”

1. Kyteman - Sorry (live)
“Kyteman heb ik vooral veel live gezien. Hij is for real, dat voel ik. Ik heb super veel respect voor hem, hoe hij muzikaal in een korte tijd is gegroeid. Eigenlijk is hij een snotneus, maar dan wel de coolste snotneus die ik ken.”

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan nog en wel hier! Je kunt uit de geselecteerde nummers jouw top vijf van het afgelopen jaar samenstellen via de stemtool. Stemmen kan tot maandag 14 december 11.57 uur. Door te stemmen bepaal je niet alleen wie de winnaar wordt, maar ook hoe de speciale awardshow eruit gaat zien. De show, die te volgen zal zijn via 3FM, vindt plaats op 17 december van 19.00 tot 00.00 uur in de Amsterdamse Desmet Studio’s en zal gepresenteerd worden door Eric Corton, Rudy Mackay en Michiel Veenstra.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12