Song van het Jaar 2009: De keuze van Awkward I Song van het Jaar 2009: De keuze van Awkward I

“Ik word vrolijk van Roosbeef”

, Atze de Vrieze

Song van het Jaar 2009: De keuze van Awkward I

“Ik word vrolijk van Roosbeef”

Atze de Vrieze ,

Dit jaar verscheen het debuutalbum van Djurre de Haan alias Awkward I, met daarop Song van het Jaar gegadigde Rockstars. Het was dus een druk jaar voor de singer-songwriter, die veel speelde in Nederland, maar ook naar Toronto, Texas en New York vloog. “Inmiddels ben ik alweer goed op weg met de nieuwe plaat.”

“Ik word vrolijk van Roosbeef”

Dit jaar verscheen het debuutalbum van Djurre de Haan alias Awkward I, met daarop Song van het Jaar gegadigde Rockstars. Het was dus een druk jaar voor de singer-songwriter, die veel speelde in Nederland, maar ook naar Toronto, Texas en New York vloog. “Inmiddels ben ik alweer goed op weg met de nieuwe plaat.” Awkward I kiest zijn top 5 van het jaar.

1. Roosbeef – Te Heet Gewassen
“We zijn labelgenoten, maar het is geen vriendjespolitiek hoor, want ik ken Roos eigenlijk nauwelijks. Ik word gewoon vrolijk van dit liedje.”

2. Anne Soldaat – Teenage View
“Ik weet even niet zo goed welk liedje dit is, maar ik vind het hele album goed. Toen Anne in Daryll-Ann zat heb ik nooit zo op die band gelet, maar via Ralph Mulder ben ik ermee in aanraking gekomen. Ralph is enorm fan van Weeps.”

3. Coparck – A Dog And Pony Show
“Het is erg tof van Coparck dat ze me gevraagd hebben met ze mee te gaan op tour. Dat hoeven ze niet te doen, maar kennelijk vinden ze mijn muziek goed. Ik heb al tien shows gedaan, er komen er nog tien.”

4. Moss - I Apologise (Dear Simon)
“Ik speel veel met Moss. Ze hebben een groots opgezette plaat gemaakt. Tot nu toe hadden ze een select maar toegewijd publiek, nu beginnen meer mensen ze te ontdekken.”

5. The Low Anthem – To Ohio
“De sfeer, de productie, de warmte, de stem. Opvallende band.”

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan nog en wel hier! Je kunt uit de geselecteerde nummers jouw top vijf van het afgelopen jaar samenstellen via de stemtool. Stemmen kan tot maandag 14 december 11.57 uur. Door te stemmen bepaal je niet alleen wie de winnaar wordt, maar ook hoe de speciale awardshow eruit gaat zien. De show, die te volgen zal zijn via 3FM, vindt plaats op 17 december van 19.00 tot 00.00 uur in de Amsterdamse Desmet Studio’s en zal gepresenteerd worden door Eric Corton, Rudy Mackay en Michiel Veenstra.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12