Song van het jaar 2009: de keuze van Aux Raus zanger Bastiaan Song van het jaar 2009: de keuze van Aux Raus zanger Bastiaan

"Dit is best wel kut. Maar ja, blote tieten doen een hoop"

, Ron van der Sterren

Song van het jaar 2009: de keuze van Aux Raus zanger Bastiaan

"Dit is best wel kut. Maar ja, blote tieten doen een hoop"

Ron van der Sterren ,

17 december maken we bekend wat volgens jullie de Song van het jaar 2009 is. Tot die tijd kun je stemmen op jouw favoriet. Bastiaan Bosma, druk in de voorbereidingen voor zijn Aux Raus Deluxe show op Noorderslag, wist zo zijn 5 favorieten op te braken, inclusief een afschuwelijke afsluiter die er toch in moet.

"Dit is best wel kut. Maar ja, blote tieten doen een hoop"

Bastiaan Bosma van Aux Raus houdt het graag vaag als het gaat over de komende Aux Raus Deluxe show op Noorderslag. Geruchten over een wel heel bijzondere samenwerking zoemen rond, maar het blijft gissen. Duidelijkheid wilde Bosma wel scheppen over zijn Song Van Het Jaar keuze. Nee, niet Aux Raus zelf, wel iets anders met een Duitse tongval. Zijn top vijf, op volgorde:

1. Kayne West - Love Lockdown
"Ik weet niet hoor, maar ik vind die "909's en Hartenpijn" (808s & Heartbreak red.) echt een hele toffe plaat. Ik heb 'em kapot gedraaid. Een soort rare gothic-hip-pop-plaat met lege liedjes die precies genoeg bevatten om te boeien. En ik vind het een grappig concept om alles met zo'n harmonizer op te nemen of weet ik veel hoe het heet, zo'n Cher-effect. Verder kan Kanye me eigenlijk niet zoveel boeien, maar die laatste plaat is gaaf. Mijn schoonmoeder is ook fan, zij noemt hem Kanjer West. Daar sluit ik me dus bij aan."

2. Fever Ray - When I Grow Up
"Zij gaf het beste optreden dat ik op afgelopen Lowlands gezien heb. Heel intens. Die plaat is ook erg goed, ik hou ook al jaren van The Knife. Ik vind haar stem zo mooi, ze kan een hele mooie sfeer creeeren die heel eigen klinkt. En ik zou haar niet mijn bed uitduwen. Dussssss."

3 Zwart Licht - Vanaf Nu
"Wij doen een paar nummers mee bij het nieuwe project van Promo en Zwart Licht doet ook een of twee nummers live mee. Ik kende ze daarvoor nog niet echt, maar ze zijn echt te gek. Live zijn ze heel tof, lekker energiek en hun nummers zijn ook echt hard. Ik ben bijna trots dat ik in dezelfde stad woon als hunnie."

4. Go Back To The Zoo - Beam Me Up
"Ik ken hun. Dit nummer is da bomb. :-). Ik zit ook in die clip. Ik snap niet dat dit nummertje geen hit geworden is. Zij zijn lekker. Ze kleden zich goed. Moet ik nog doorgaan? Dit is echt een goed popliedje en had op 1 moeten staan in plaats van de hele zomer maar tuintje tuintje tuintje."

5. Rammstein - Pussy
"Dit is best wel kut. Maar als je zo'n lied maakt en een clip erbij met blote tieten, pikken en een enorme Duitse vlag, dan hoor je wel in de top 100 te staan lijkt mij. Het is echt serieus waar niet zo'n best nummer en het wordt nu ook wel tijd dat ze zichzelf opheffen of eens iets maken dat de moeite waard is. Maar ja, blote tieten doen een hoop. Issook."

WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan nog en wel hier! Je kunt uit de geselecteerde nummers jouw top vijf van het afgelopen jaar samenstellen via de stemtool. Stemmen kan tot maandag 14 december 11.57 uur. Door te stemmen bepaal je niet alleen wie de winnaar wordt, maar ook hoe de speciale awardshow eruit gaat zien. De show, die te volgen zal zijn via 3FM, vindt plaats op 17 december van 19.00 tot 00.00 uur in de Amsterdamse Desmet Studio’s en zal, onder voorbehoud in verband met het Glazen Huis, gepresenteerd worden door Eric Corton, Annemieke Schollaardt en Michiel Veenstra.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12