Roadburn minder last van doorverkoop dankzij waarschuwingen Roadburn minder last van doorverkoop dankzij waarschuwingen

“Het is een gevoel, ik kreeg maar vier mailtjes van desperate bezoekers”

, Fiona Fortuin

Roadburn minder last van doorverkoop dankzij waarschuwingen

“Het is een gevoel, ik kreeg maar vier mailtjes van desperate bezoekers”

Fiona Fortuin ,

Het Roadburn festival in Tilburg is in dertig minuten uitverkocht . Dat is nog sneller dan vorig jaar, toen de organisatie veel last had van doorverkopers. Ondanks er geen echte maatregelen tegen secondary ticketing zijn genomen, denkt Roadburn toch dat de meeste kaarten ditmaal gewoon bij de community terecht zijn gekomen.

“Het is een gevoel, ik kreeg maar vier mailtjes van desperate bezoekers”

De Roadburn editie van 2009 was binnen 45 minuten uitverkocht, toch was een dubbel gevoel bij de organisatie te bespeuren. Snel daarna doken zeker al zo’n 150 kaarten elders op het internet op voor meer dan 200 euro. Roadburn was het zoveelste slachtoffer van secondary ticketing, maar zou voor de toekomst nadenken over een ander ticketsysteem om dit tegen te gaan.

Ook dit keer is het festival in Tilburg uitverkocht, met een nieuw record: binnen 30 minuten. En dat terwijl er 550 meer tickets te koop waren, en de prijs is verhoogd van 99 naar 145 euro. Toch heeft organisator Walter Hoeijmakers er nu een beter gevoel bij. “We hebben naar allerlei mogelijkheden gezocht om doorverkoop tegen te gaan. We hebben met veel mensen gesproken, maar niemand had een pasklare oplossing. Er is geen ander ticketsysteem gekomen, de kaarten waren nog bij de bekende voorverkoopadressen te koop. Wel is het maximaal aantal kaarten per persoon omlaag gegaan van zes naar twee.”

Daarnaast heeft de organisatie de Roadburn bezoekers van advies gediend. “We gaven aan dat het beter is om alles op orde te hebben, zoals je creditcard gegevens en je account bij de internetverkoopadressen. Dat heeft geholpen, we hebben winst behaald. Het merendeel van de tickets is bij de Roadburn community terecht gekomen.”

Niet dat Hoeijmakers de verkoopgegevens erop na heeft geslagen, het is een gevoel waar hij dit op baseert. “Vorig jaar ontving ik een berg met mailtjes van desperate Roadburn bezoekers zonder kaartje. Nu heb ik er maar vier ontvangen. Dat is echt een unicum.”

De voorbereidingen voor een nieuwe Roadburn editie zijn al in volle gang. Bijna alle bands zijn al bevestigd. Onder meer Shrinebuilder, een superdoomgroep met bandleden uit Neurosis en The Melvins, en Goatsnake spelen er. Laatstgenoemde komt speciaal voor Roadburn zelfs weer bij elkaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12