Nieuwe EP Nobody Beats The Drum komt met internationale ambities Nieuwe EP Nobody Beats The Drum komt met internationale ambities

"We zijn gewoon een beetje traag"

, Tomas Delsing

Nieuwe EP Nobody Beats The Drum komt met internationale ambities

"We zijn gewoon een beetje traag"

Tomas Delsing ,

Het van oorsprong Utrechtse trio Nobody Beats The Drum brengt vandaag haar nieuwe EP Focus uit. En bij een nieuwe EP horen nieuwe ambities: "Vanaf nu willen we elke drie maanden nieuw materiaal uitbrengen bij een nieuw label in een ander land," aldus Sjam Sjamsoedin.

"We zijn gewoon een beetje traag"

Het van oorsprong Utrechtse trio Nobody Beats The Drum brengt vandaag haar nieuwe EP Focus uit. En met een nieuwe EP komen nieuwe ambities: "Vanaf nu willen we elke drie maanden nieuw materiaal uitbrengen bij een nieuw label in een ander land," aldus Sjam Sjamsoedin.

Het laatste nieuwe materiaal dateerde van februari 2008, daarna bleef het stil rondom de formatie. Figuurlijk dan: "We hebben niet stilgezeten in de tussentijd, maar juist veel opgetreden en remixes gemaakt. Een album is nu eenmaal een logge constructie, zeker in het vluchtige dancegenre. Daarom willen we nu iedere drie maanden online een EP uitbrengen, zo kunnen we met een constante 'flow aan tracks' de scenes uit verschillende landen met elkaar in contact brengen."

En dat verloopt voorspoedig. Het Britse Satans Circus verzorgt de huidige uitgave, in eigen land is onderdak gevonden bij BMKLTSCH RCRDS en ook met een Frans label zijn de onderhandelingen in een vergevorderd staduim. Daarna even niets meer, maar de ambitie houdt niet op aan deze kant van de Atlantische Oceaan: in maart gaat het drietal naar het South By Southwest (SXSW) festival in Texas. "We zijn nog in onderhandeling met Entourage, een Amerikaanse boeker, over een tour van een maand. We gaan ons dus voorlopig meer met Nobody Beats The Drum bezig houden."

Dat is ook weleens anders geweest: Jori Collignon staat ook met C-Mon & Kypski op het podium, Rogier van der Zwaag is voortdurend bezig met verschillende videoprojecten en Sjam zelf draait regelmatig met het Boemklatsch-collectief. Geen probleem: "Wat mij betreft bestaat het allemaal dankzij elkaar, niet ondanks. Ik vind het heerlijk om niet alleen met productie bezig te zijn, maar af en toe werk van anderen te draaien. Bij Jori is dat andersom. Hij zoekt meer de melodieuze en  instrumentale kant op met zijn dingen. Maar het blijft wel altijd schipperen, je moet het zien als een weegschaal die nooit in balans is. Nu slaat hij even door naar Nobody Beats The Drum."

De ambities voor de zomer zijn in ieder geval een stuk duidelijker omlijnd: "Festivals kapotspelen, net als afgelopen jaar. Eén in het bijzonder staat heel hoog op de lijst. We hadden afgelopen jaar al gehoopt op Lowlands te staan, toen bleef het belletje uit. Komend jaar gaat het er hopelijk wel van komen."

Je kunt Focus nu beluisteren op onze EP Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12