Nederlandse producer Nicolay genomineerd voor Grammy Nederlandse producer Nicolay genomineerd voor Grammy

Daykeeper van The Foreign Exchange dingt mee in categorie Best urban/alternative

, Atze de Vrieze

Nederlandse producer Nicolay genomineerd voor Grammy

Daykeeper van The Foreign Exchange dingt mee in categorie Best urban/alternative

Atze de Vrieze ,

Producer Nicolay is genomineerd voor een Grammy Award, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. De Nederlandse producer dingt mee met zijn groep The Foreign Exchange. Hun nummer Daykeeper is genomineerd in de bescheiden categorie ‘Best Urban/Alternative performance’.

Daykeeper van The Foreign Exchange dingt mee in categorie Best urban/alternative

Producer Nicolay is genomineerd voor een Grammy Award, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. De Nederlandse producer dingt mee met zijn groep The Foreign Exchange. Hun nummer Daykeeper is genomineerd in de categorie ‘Best Urban/Alternative performance’. Andere gegadigden zijn Robert Glasper & Bilal, India.Arie & Dobet Gnahore en Eric Roberson, Ben O’Neill & Michelle Thompson en Tonix. Nicolay reageert verheugd op de bekendmaking. Via zijn twitter laat hij weten: “Y'all have to understand that for a simple cat from Holland, this is huge.”

Het verhaal achter The Foreign Exchange leest als een modern sprookje. De Nederlandse producer Matthijs Rook kwam een paar jaar geleden via het internetforum van Okayplayer in contact met rapper Phonte van de groep Little Brother. Via internet maakten ze in 2004 samen een album, logischerwijs getiteld Connected. Het album werd in undergroundkringen goed ontvangen en was kennelijk succesvol genoeg voor Nicolay om de definitieve oversteek te wagen; Nicolay woont inmiddels in de VS. Onlangs verscheen zijn instrumentale album City Lights vol. 3.

Grote kanshebbers voor de belangrijkste Grammy’s zijn onder meer Lady Gaga, Beyonce en Taylor Swift. In de categorie rock valt op dat de Grammy-jury weinig vertrouwen heeft in jonge bands. Genomineerden in dat segment zijn onder meer Bruce Springsteen, U2, Eric Clapton en AC/DC. De prijzen worden voor de 52ste keer uitgereikt, dit jaar op 31 januari in Los Angeles.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12