Megahit met Belgische opent (Noorderslag-)deuren voor Diggy Dex Megahit met Belgische opent (Noorderslag-)deuren voor Diggy Dex

Rapper tekent licentiedeal voor derde cd

, Ingmar Griffioen

Megahit met Belgische opent (Noorderslag-)deuren voor Diggy Dex

Rapper tekent licentiedeal voor derde cd

Ingmar Griffioen ,

"Bedoel je 2009 of 2010?", antwoordt Diggy Dex op de stelling dat dit wel zijn jaar is. De rapper scoorde een megazomerhit met het duet Slaap lekker (Fantastig toch) en beleeft sindsdien een ongekende opmars. Deze week tekende hij voor zijn derde cd bij Rodeo Media. "Er zijn een heleboel deuren voor me opengegaan."

Rapper tekent licentiedeal voor derde cd

"Bedoel je 2009 of 2010?", antwoordt Diggy Dex gevat op de stelling dat dit wel zijn jaar is. De rapper scoorde samen met Eva de Roovere een megazomerhit met Slaap lekker (Fantastig toch) en beleeft sindsdien een ongekende opmars, die ook naar Noorderslag 2010 voert. Deze week tekende hij een licentiedeal voor zijn derde cd bij Rodeo Media, dat ook belangen behartigt voor Fedde le Grand en Jeroen van der Boom. "Er zijn een heleboel deuren voor me opengegaan. Ik hoop deze lijn door te trekken in 2010."

De rapper vormde van 2000 tot 2005 met collega's als Jiggy Djé en Wudstik de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. en debuteerde in 2006 met Verhalen Vanuit De Sofa. Het succes van het duet met de Belgische zangeres Eva de Roovere heeft Diggy Dex zelf ook verrast. "Bij D.A.C. dachten we altjd dat Wudstik de grootste hit zou scoren. Ik had wel het gevoel dat ik iets te pakken had. Mijn vrienden en mijn plugger waren meteen enthousiast, maar het is geen wetenschappelijke formule. Je bent toch afhankelijk van of media het oppikken."

"Ik heb in Nederland en België op meer plekken dan ooit opgetreden. Ik wil mijn muziek graag aan iedereen laten horen en ben blij met deze kans om het breder te trekken." Begin januari komt zijn nieuwe single Vandaag uit, die moet samen met Slaap Lekker de opmaat vormen voor het derde album. Die plaat heeft Diggy Dex al voor de helft af. "Ik moet de komende maanden nog wel wat werk verzetten. De deadline heb ik voor mezelf op eind maart gezet en in mei moet het uitkomen."

Zijn tweede album Mayonaise Voor De Ziel bracht hij medio 2008 nog samen met een vriend uit op het eigen Marcus & HeinZ Music. "Ik vind het fijn alles in eigen hand te houden, maar merk nu dat het hele Slaap Lekker verhaal steeds meer tijd kost. De voordelen van een deal wegen nu op tegen de nadelen." De rapper legt uit dat hij niet als artiest is getekend door Rodeo Media. "Het is een licentiedeal; dus zij doen de sales, distributie en marketing."

"Het is de bedoeling dat zij het naar een hoger plan tillen en dingen doen waar ik geen tijd voor heb." Berichten dat hij bij de maatschappij van Jeroen van der Boom tekent, vindt de geboren Amersfoorter wel grappig. "Ik begrijp wel dat mensen dat denken, maar het is gewoon een partij waar ik me heel fijn bij voel. Verder heb ik niks met Jeroen van der Boom." Hij heeft bewust voor deze sales- en distributieformule gekozen. "Bij een groter label gaat het al snel langs meer schijven, dan zijn ze minder slagvaardig, duurt het langer en heb je er zelf minder controle over."

In de aanloop naar de cd-release gaat Diggy Dex op tour door het clubcircuit, ondersteund door DJ DNS en een vijfkoppige live-band en met mc/producer Skiggy Rapz als voorprogramma. Een show op het aanstaande Noorderslag-festival moet het hoogtepunt worden. "We gaan in 2010 heel veel spelen en ik krijg binnenkort ook nog een kind. Het wordt heel tof én heel druk."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12