Grote Prijs van Nederland huldigt vier nieuwe winnaars Grote Prijs van Nederland huldigt vier nieuwe winnaars

Paradiso 's middags voor singer-songwriters al uitverkocht

, Ingmar Griffioen

Grote Prijs van Nederland huldigt vier nieuwe winnaars

Paradiso 's middags voor singer-songwriters al uitverkocht

Ingmar Griffioen ,

Paradiso en de Melkweg vormden zaterdag het toneel voor de finales van de Grote Prijs van Nederland. Dus kunnen we je voorstellen aan vier nieuwe winnaars: Eefje (categorie Singer/Songwriter), The Cosmic Carnival (Rock/Alternative), Dret & Krulle (Hiphop) en Pitto (Dance/Producers) gingen met de titel (goed voor 5.000 euro) aan de haal in 's lands belangrijkste muziekcompetitie.

Paradiso 's middags voor singer-songwriters al uitverkocht

De uitverkochte Amsterdamse zalen Paradiso en de Melkweg vormden zaterdag het toneel voor de finales van de Grote Prijs van Nederland. Dus kunnen we je voorstellen aan vier nieuwe winnaars: Eefje (categorie Singer/Songwriter), The Cosmic Carnival (Rock/Alternative), Dret & Krulle (Hiphop) en Pitto (Dance/Producers) gingen met de titel (goed voor 5.000 euro) aan de haal in 's lands belangrijkste muziekcompetitie.

In totaal 24 finalisten traden aan voor de eindstrijd in de vier categorieën die de Grote Prijs telt. Het publiek in Paradiso kon zich opvallend goed in de keuze van de jury vinden, getuige het feit dat drie van de vier winnaars ook de MCN Publieksprijs (ter waarde van 1.000 euro) omhoog mochten houden. Voor de overige deelnemers viel er dus vooral eer te behalen bij de Musicmaker Beste Muzikantprijs. Hieronder vind je de complete uitslag per categorie, inclusief een korte jury-quote:

Rock/Alternative:
Winnaar Grote Prijs: The Cosmic Carnival
MCN Publieksprijs: The Cosmic Carnival
Musicmaker Beste Muzikantprijs: Jornt-Jan Bras (drummer van Anni K)

De vakjury over de Rotterdamse winnaar: "Een sfeervol optreden, een feest om naar te kijken. Een zeer sterk collectief met uitstekende muzikanten."

Hiphop:
Winnaar Grote Prijs: Dret & Krulle
MCN Publieksprijs: Dret & Krulle
Musicmaker Beste Muzikantprijs: DJ Friss (dj van Kraantje Pappie)

Het Bijlmer-duo Dret & Krulle wist de jury te overtuigen met "hun sterke samenspel en eenheid. Van begin tot eind bleef de energie hoog. Dret & Krulle zijn helemaal klaar voor de podia en festivals."

Singer/Songwriter:
Winnaar Grote Prijs: Eefje
MCN Publieksprijs: Mathijs Leeuwis
Musicmaker Beste Muzikantprijs: Milan Mes (trompettist van Lee Mason)

De jury prees de Goudase winnares om haar authenticiteit, haar pakkende liedjes en haar vermogen om het publiek van het begin tot het eind in haar greep te houden.

Dance/Producer:
Winnaar Grote Prijs: Pitto
MCN Publieksprijs: Pitto

Utrechter Pitto won de Grote Prijs met aanstekelijke producties. "Hij is professioneel en is er helemaal klaar voor."

25 jaar Grote Prijs zorgt voor bijzonder jaar
De vier winnaars gaan naar verluidt een bijzonder jaar tegemoet. In 2010 viert de Grote Prijs haar 25-jarig bestaan. Op vrijdag 15 januari spelen de winnaars tijdens EuroSonic/Noorderslag in Groningen. Ze spelen tijdens een speciaal programma, dat wordt opgezet in samenwerking met het Paradiso Melkweg Productiehuis. Daarnaast mogen de vier uitverkorenen hun kunsten vertonen op festivals zoals Parkpop, Extrema, Hiphop in Duketown, Horizontoer en Folkwoods.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12