Geert Wilders getuigt in proces tegen rapper Mo$heb Geert Wilders getuigt in proces tegen rapper Mo$heb

Over twee weken volgt uitspraak in ‘rapproces’

, Erik Zwennes

Geert Wilders getuigt in proces tegen rapper Mo$heb

Over twee weken volgt uitspraak in ‘rapproces’

Erik Zwennes ,

Geert Wilders heeft vrijdagochtend gehoor gegeven aan zijn plicht te getuigen in de rechtzaak tegen Mohammed Shoaib, bekend als de rapper Mo$heb.

Over twee weken volgt uitspraak in ‘rapproces’

Geert Wilders heeft vrijdagochtend gehoor gegeven aan zijn plicht te getuigen in de rechtzaak tegen Mohammed Shoaib, bekend als de rapper Mo$heb. Ruim anderhalf jaar geleden werd Mo$heb, lid van rapgroep de Nationale Straat Piraten (NSP), gearresteerd nadat hij zich te laat had gemeld op het politiebureau. Hij was ontboden om zijn verhaal te doen omtrent de ophef over zijn nummer Wie Iz De Volgende van de mixtape De Voorbereiding.

Geert Wilders voelde zich bedreigd door de tekst van het nummer. In Wie Iz De Volgende refereert de artiest aan de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh en vraagt zich af wie de volgende is. Wilders deed aangifte waarmee de zaak afgedaan leek. De advocaat van Mo$heb gaf destijds aan dat hij van mening is dat de tekst geen werkelijke bedreiging is, omdat slechts sprake is van een droom die beschreven wordt. Hij is bovendien van mening dat Wilders zelf ook niet vies is van controversiële uitspraken.

Volgens de politierechter van de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam heeft de heer Wilders voornamelijk antwoord gegeven op vragen van de verdediging. Het argument van de fictie; de verschreven droom is tijdens de getuigenis niet aan bod gekomen. Dit was wel het geval in het slotpleidooi van de verdediging van Mo$heb.

Op vrijdag 18 december doet de rechter uitspraak in de zaak.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12