“Een indiekerst is zeker mogelijk, gelukkig wel” “Een indiekerst is zeker mogelijk, gelukkig wel”

Gratis kerstalbum nu hier te downloaden

, Erik Zwennes

“Een indiekerst is zeker mogelijk, gelukkig wel”

Gratis kerstalbum nu hier te downloaden

Erik Zwennes ,

Een gratis album met kerstliedjes voor een smakelijke indiekerst, het is mogelijk. Sterker, download de plaat nu. Met onder meer covers en originals van Moss, Gasoline Brothers, Silence is Sexy en Audiotransparent.

Gratis kerstalbum nu hier te downloaden

Een gratis album met kerstliedjes voor een smakelijke indiekerst, het is mogelijk. Sterker, het album is nu hieronder te downloaden. Moss, Gasoline Brothers, Silence is Sexy en Audiotransparent namen drie jaar geleden originals en covers op voor een gratis EP. Maar omdat de bands inmiddels zijn doorgebroken en de digitale promomogelijkheden flink zijn toegenomen kwam het idee de maaltijd nog eens op te warmen. Op dat moment raakten andere bands enthousiast en nu ligt er ineens een complete plaat klaar. Leon Geuyen, samensteller en lid van Gasoline Brothers vertelt dat afgelopen weekend nog nummers werden opgenomen en gemixt. “Dat is de kracht van Twitter en Facebook.”

Geuyen is naar eigen zeggen een ‘sucker voor kerstliedjes’. Hij verzamelt de mafste liedjes en compileert zich elk jaar weer suf. Zijn fascinatie lag aan de basis van de eerste coverclubplaat. Het beste kerstliedje ooit? “Dat is een heel gemene vraag, maar wanneer je me een pistool tegen de kop zet kies ik voor Have Yourself a Merry Little Christmas. Dankzij Hollywood worden we er in elke film met sneeuwvlokjes mee dood gegooid, maar het blijft een ontroerende track.”

“Er wordt zoveel goeie muziek gemaakt in Nederland, en 2009 was volgens kenners en volgens ons een heel goed jaar voor Nederlandse indie. Op deze kerstcd vind je een paar bands die hoog scoorden bij pers en publiek en bands die er in 2010 aankomen. Allemaal geven ze op hun eigen manier invulling aan het begrip 'kertstliedje'. Verfrissend voor iedereen die geen zin heeft in weer een december alleen maar 'All I want for Christmas'.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12