Debuutalbum De Staat krijgt internationale release Debuutalbum De Staat krijgt internationale release

Voorman Torre Florim begint aan album nummer twee

, Erik Zwennes

Debuutalbum De Staat krijgt internationale release

Voorman Torre Florim begint aan album nummer twee

Erik Zwennes ,

3VOOR12Award winnaars De Staat hebben hun zinnen gezet op het buitenland. Het prijswinnende debuutalbum Wait For Evolution krijgt een internationale release. Chris Goss (Masters of Reality) kwam persoonlijk kijken bij de show op Lowlands.

Voorman Torre Florim begint aan album nummer twee

3VOOR12Award winnaars De Staat hebben hun zinnen gezet op het buitenland. Het prijswinnende debuutalbum Wait For Evolution krijgt een internationale release. Het fameuze Mascot Records - van onder andere Masters of Reality - om precies te zijn het nieuwe sublabel Cool Green Recordings brengt de plaat rond maart/april van 2010 uit. Eerst is Europa aan de beurt, later zal Amerika volgen.

De band maakte dit bekend bij Eric Corton tijdens de uitzending rondom de Song van het Jaar 2009. Hier stond De Staat overigens op de derde plaats met hun single The Fantastic Journey of the Underground Man.

Torre Florim vertelt trots over de deal. "Het hangt nu al een tijd in de lucht. Maar woensdag gaan we eindelijk tekenen, echt te gek." Het verhaal begon door een tip bij Mascot Records. Chris Goss van Masters of Reality en gelegenheidslid van Eagles Of Death Metal zat bij de backstage van De Staat tijdens hun Lowlands show. "Die man is een legende. Hij produceerde alle Kyuss platen en vele Queens of the Stone Age albums. Ik liep naar hem toe en vroeg waarom hij er zat. Hij antwoordde dat hij voor ons kwam. Goss zei letterlijk: 'ik ben vroeg opgestaan om jullie te bekijken, mijn label is enthousiast over jullie.' Ik snapte er maar weinig van en stamelde iets over een grote druk op onze schouders."

Na het optreden sprak de band met Goss en iemand van zijn label, waarna de deal deels beklonken leek. Maanden later is het dan zover. Florim vertelt dat er nu ook een Europese tour gepland kan worden. "Vanuit Glastonbury kunnen we doorpakken. De plaat komt uit in Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavie, Frankrijk, Italie, Spanje, Portugal, Griekenland, Rusland, Israel, Polen, Tjechie en alle overige Oost-Europese landen. Het idee is dat we in heel wat van die landen gaan spelen."

Na Europa komt Wait For Evolution uit in Amerika. Ook daar behoort een tour tot de mogelijkheden. "Vanaf nu is weer alles De Staat! Ik ga geen andere platen produceren. Afhankelijk van de tours werken we de komende maanden aan het nieuwe album," aldus Florim. Het is nog niet duidelijk of dit album bij Excelsior uitkomt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12