De beste dj-sets van 2009: Estroe kiest Tim Wolff op Awakenings

"Zijn sets zijn altijd origineel"

Fiona Fortuin ,

Het 3VOOR12 archief met dj-sets is op zijn zachtst gezegd immens te noemen. Ook dit jaar zijn er tal van dj/live-sets aan toegevoegd. Welke zijn nu de beste van 2009? We vroegen het de dj/producers zelf. "De eerste keer dat ik mijn labelbaas hoorde draaien, was ik niet bepaald onder de indruk. Achteraf blijkt het zijn avond niet te zijn geweest. In Cocoon vond ik hem erg goed."

"Zijn sets zijn altijd origineel"

Het 3VOOR12 archief met dj-sets is op zijn zachtst gezegd immens te noemen. Ook dit jaar zijn er tal van dj/live-sets aan toegevoegd. Welke zijn nu de beste van 2009? We vroegen het de dj/producers zelf. Er zijn drie sets te kiezen: Eentje die op 3VOOR12 staat, één vrije keuze en de beste set dit jaar van henzelf.

Dit jaar bracht Estroe (Esther Roozendaal) haar debuutalbum Elemental Assets uit op Connaisseur. Ze switchte van boekingsbureau, deed een cursus Ableton en zette de stap naar Traktor software. "De eerste paar keer ging het niet helemaal vlekkeloos, maar het gaat nu goed. En mocht er nog eens iets gebeuren, dan weet ik dat ik koel moet blijven."

Op 3VOOR12
Tim Wolff DJ-set @ Awakenings Festival 2009

"Zijn nieuwe EP Senor Swanky kwam 15 december uit op mijn label Eevonext, het is zijn tweede release. Hij stuurde me al eens wat dingen op, maar toen ik in de jury van Vinylized zat, heb ik hem voor het eerst ontmoet. Hij heeft toen niet gewonnen, maar hij kwam wel ver. Ik vind zijn muziek erg goed, denk aan een mix tussen old school Detroit en house. Al draait hij nog niet erg vaak, zijn dj-sets vind ik erg origineel."

Vrije keuze

Alex Flitsch @ Cocoon Club, Frankfurt, 6-11-2009
Alex Flitsch is mijn labelbaas van Connaisseur Recordings in Duitsland. Rondom de release van mijn album deden we een paar optredens samen, waaronder in de Cocoon Club van Sven Väth. Ik had hem al eens eerder zien draaien in Nederland en was toen niet erg onder indruk. Ik vond hem rommelig, de set zat niet logisch in elkaar en zakte steeds in. Ik kreeg de indruk dat hij nog niet erg ervaren was. Maar achteraf blijkt het toen niet zijn avond te zijn geweest. Hij is al net zo lang bezig als ik, maar hij is geen prime-time dj. In de Cocoon stonden we in de rokerslounge, waar hij een dubby, soms zelfs bijna disco-achtige set draaide. En daar is hij heel goed in. Drie dagen ben ik met hem opgetrokken. Ik ben Connaisseur alleen maar meer gaan waarderen om de manier waarop zij met hun artiesten omgaan. Ze geven iedereen persoonlijke aandacht en zijn zo gastvrij. Ik heb alle nachten bij hem mogen slapen."

Alex Flitsch vond het goed om de set op 3VOOR12 te zetten. De eerste 70 minuten zijn van Alex Flitsch, waarna Estroe het van hem overneemt.

Eigen set
Estroe @ Klinch Dial Special, 27-11-2009
"Het was alleen muzikaal al een fijne avond. Op de speciale Dial Labelnight traden Pantha du Prince en Pawel op. Hun warme muziek inspireerde me heel erg, ik zat lekker in mijn vel. Ik draaide twee keer. De eerste keer draaide ik tussen beide optredens door, toen kon ik mijn ei niet zo goed kwijt. Maar ik sloot ook af, en dat ging heel goed. Het is een andere set dan je misschien van me gewend bent. Normaal bouw ik op naar een iets steviger tempo, maar die avond deed ik het precies andersom. Ik begon vrij stevig, om daarna meer de diepte in te gaan."