De beste dj-sets van 2009: Applescal kiest Nuno dos Santos op Lowlands De beste dj-sets van 2009: Applescal kiest Nuno dos Santos op Lowlands

“Overal waar Nuno draait, gaat het dak eraf”

, Fiona Fortuin

De beste dj-sets van 2009: Applescal kiest Nuno dos Santos op Lowlands

“Overal waar Nuno draait, gaat het dak eraf”

Fiona Fortuin ,

Het 3VOOR12 archief met dj-sets is op zijn zachtst gezegd immens te noemen. Ook dit jaar zijn er tal van dj/live-sets aan toegevoegd. Welke zijn nu de beste van 2009? We vroegen het de dj/producers zelf. Applescal over Nuno: “Wat opvalt aan hem is dat overal waar hij speelt het dak eraf gaat.”

“Overal waar Nuno draait, gaat het dak eraf”

Het 3VOOR12 archief met dj-sets is op zijn zachtst gezegd immens te noemen. Ook dit jaar zijn er tal van dj/live-sets aan toegevoegd. Welke zijn nu de beste van 2009? We vroegen het de dj/producers zelf. Er zijn drie sets te kiezen: Eentje die op 3VOOR12 staat, één vrije keuze en de beste set dit jaar van henzelf.

Applescal (Pascal Terstappe) debuteerde afgelopen juli met zijn langspeler A Slave’s Commitment, uitgebracht op het internationaal bekende Duitse label Traum. Allerminst een stroeve start dus. Maar voor Applescal geen reden om achterover te leunen en de positieve feedback van onder meer Laurent Garnier, John Digweed en Sasha rustig te laten zakken. Applescal kan melden dat een volgende album alweer gepland is voor volgend jaar zomer. En ook dit zal wederom op Traum uitkomen. “Ik ben na mijn album weer lekker in de studio gaan zitten, een paar nieuwe tracks stuurde ik op naar Traum. Ik kreeg meteen een go. ‘Doe je ding’, zeiden ze.” 

Op 3VOOR12
Nuno dos Santos @ Lowlands 2009

“Wat opvalt aan Nuno is dat overal waar hij speelt het dak eraf gaat. En dat altijd met verschillende stijlen. Hij is van een klasse die maar weinig mensen kunnen evenaren. Op Lowlands was ik er niet bij, maar dan nog luister ik graag sets van Nuno. Daarbij is hij ook een chille gast.”

Vrije keuze
Piet van Dongen liveset @ Electronation Radio, Kink FM (July 2009)
“Weinig mensen zijn bekend met Piet van Dongen, en dat is zwaar onterecht. Hij komt uit Nijmegen, heeft pas een korte break van een half jaar genomen, maar is nu weer begonnen met produceren. Met zijn tracks springt hij wat mij betreft boven veel producers uit. Deze set is heel divers; intelligent, maar ook toegankelijk.”

Eigen set
Applescal @ Klinch 16-10-2009

“Dit was best een moeilijke avond. Ik sloot af. Als eerste speelde Luke Abbott, daarna draaide Lulu Rouge. Ik werd verrast door hun set, ik had eerder een sfeervol geluid verwacht, maar deze was best hard en heftig. En toen moest ik dus nog. Er waren nog aardig wat mensen. Ik begon met een lang intro, om ze weer even wat rust te geven, om daarna mijn eigen ding te kunnen doen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12