Coverproject Onder Invloed wordt boek Coverproject Onder Invloed wordt boek

Oprichter Van der Ven gaat zich de komende tijd regelmatig afzonderen

, Erik Zwennes

Coverproject Onder Invloed wordt boek

Oprichter Van der Ven gaat zich de komende tijd regelmatig afzonderen

Erik Zwennes ,

Begin september van dit jaar verklapte Onder Invloed oprichter en hoofd Matthijs van der Ven dat hij het project graag uit zou breiden met een documentaire en boek. Naar aanleiding van het artikel werd hij benaderd door L.J. Veen. Het boek moet eind 2010 in de winkels liggen.

Oprichter Van der Ven gaat zich de komende tijd regelmatig afzonderen

Begin september van dit jaar verklapte Onder Invloed oprichter en hoofd Matthijs van der Ven dat hij het project graag uit zou breiden met een documentaire en boek. Naar aanleiding van het artikel op 3VOOR12 werd hij benaderd door L.J. Veen, dat eerder ook 'Het Festivalgevoel' en ‘Roxy en de Houserevolutie’ uitgaf. De eerste deadline van Van der Ven staat op 1 juli. “Het plan is om het boek in het najaar van 2010 in de winkel te hebben liggen.”

“Ik ga me de komende maanden meerdere malen ergens op een verlaten plek opsluiten. Weg van concerten, internet en alle andere verleidingen om in alle rust te kunnen schrijven.” Van der Ven heeft een flink aantal gesprekken rondom de sessies al gevoerd, maar wil deze voor het boek uitbreiden. “Soms spreek ik iemand even tien minuten, dan kom je niet tot de kern van iemands beweegredenen en inspiraties.”

Het boek moet een verzameling van biografieën worden; verhalen over wat een artiest beweegt, wie of wat hem of haar inspireert. “Maar ook waar men rekening mee moet houden. Odilo van Coparck heeft bijvoorbeeld een slaapprobleem. Dat is van invloed op zijn muzikantschap.”

Van der Ven legt de lat voor het boek hoog. “Ik wil proberen Noel Gallagher te spreken en de jongens van Kasabian. Ik ga ook nog een week naar Glasgow, daar hoop ik onder meer Belle & Sebastian te spreken. Je hebt aansprekende namen nodig om een boek te verkopen,” lacht hij.

Deze vrijdag de 11e december  is er weer een Onder Invloed avond in Amsterdam. Met Nat Jenkins –na een tip van Lucky Fonz III -, The Cosmic Carnival en Ro Halfhide. DJ St Paul host de avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12