Begin nu je eigen Aux Raus Begin nu je eigen Aux Raus

“Waarom iets zelf doen als anderen het beter kunnen?”

, Erik Zwennes

Begin nu je eigen Aux Raus

“Waarom iets zelf doen als anderen het beter kunnen?”

Erik Zwennes ,

De Amsterdamse punkgabbers van Aux Raus gaan uitbreiden. Na een succesvol 2009 hebben Bastiaan en Luuk besloten om franchises in andere landen toe te staan. “Het gaat bij Aux Raus niet om talent, maar het concept dat je met een goed idee en veel inzet je brood kan verdienen.”

“Waarom iets zelf doen als anderen het beter kunnen?”

De Amsterdamse punkgabbers van Aux Raus gaan uitbreiden. Na een succesvol 2009 hebben Bastiaan en Luuk besloten om franchises in andere landen toe te staan. Sterker nog: ze juichen het toe en gaan nieuwe Aux Raus-bands middels een contract steunen in hun carrière. “Waarom iets zelf doen als anderen het beter kunnen?” zegt Bastiaan.

De bandleden liepen al een tijd rond met het idee hun zaak uit te breiden, maar zochten nog naar de juiste vorm. “Het is deels een statement, maar ook zeker een serieus plan. Het laat mensen anders kijken naar een band. Het gaat niet om de mensen maar om de muziek. Het leek ons het ultieme doe-het-zelf plan. Het gaat bij Aux Raus niet om talent, maar het concept dat je met een goed idee en veel inzet je brood kan verdienen.” Een prachtige quote van schilder Paul Cézanne siert de website van het initiatief ‘Painting from nature is not copying the object; it is realizing one's sensations’.

Er zijn strenge regels verbonden aan het starten van je eigen Aux Raus. Zo moet je een duo zijn, mag er maar 1 Aux Raus per land zijn, moet je de vorderingen van je band documenteren voor de website www.auxrausfranchise.com en 20% van je live-inkomsten gaan naar Bastiaan en Luuk. “Het ultieme doel is natuurlijk dat er een betere Aux Raus opstaat. Dat wij maandelijks een mooi bedrag op onze rekening vinden en de band in vele landen een succes wordt.”

Een nieuwe Aux Raus tekent een contract en krijgt in ruil een live cd met een half uur aan materiaal, officiële Aux Raus lidmaatschapspasjes en een document als bewijs dat je mag optreden als Aux Raus. Elke lokale afdeling moet het land van herkomst achter de bandnaam plaatsen. De Nederlandse Aux Raus heet in het buitenland vanaf nu ‘The Original Aux Raus’. Bastiaan hoopt op een all-girl Aux Raus en kijkt al uit naar de Duitse Aux Raus. “Ik denk dat de eerste franchises in Mexico en Colombia zullen starten. Daar zijn de fans het meest fanatiek.” Op dit moment bedenkt de band hoe dit nieuws wereldkundig gemaakt kan worden. De site www.auxrausfranchise.com is er in ieder geval al. Via blogs en andere sites hoopt de band in individuele landen aandacht voor hun plan te krijgen. Wellicht wordt het in de toekomst mogelijk een Aux Raus Friesland of Limburg te starten.

De nieuwe plannen van de band zijn allerminst het gevolg van een matig boekjaar. “We hebben enorm veel gespeeld en zijn heel blij met ons nieuwe label (Top Notch red.) Maar je moet vooruit blijven kijken. Op Noorderslag treedt de band op als bigband. Op 21 januari hopen de Amsterdammers Paradiso uit te verkopen en rond die tijd komt er ook een remixalbum uit. Hierop zullen onder meer mixen van Nid & Sancy, Nobody Beats The Drum, T.Raumschmiere en Beesmunt Soundsystem komen te staan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12