Bart Skils gaat het museum in Bart Skils gaat het museum in

Dj/producer begeleidt expositie in de Brakke Grond

, Atze de Vrieze

Bart Skils gaat het museum in

Dj/producer begeleidt expositie in de Brakke Grond

Atze de Vrieze ,

Bart Skils maakt aanstaande vrijdag zijn museumdebuut. In Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam begeleidt hij Please Please Me, een expositie van Belgisch beeldend kunstenaar Michaël Aerts. "Mensen bij De Brakke Grond kennen mijn muziek en vonden het erg goed passen bij de expositie. Ik zal er vooral de diepe, abstracte muziek draaien. De muziek die ik normaal alleen thuis kan draaien of tijdens het eerste uurtje van Voltt."

Dj/producer begeleidt expositie in de Brakke Grond

Elektronische muziek is niet alleen thuis op de dansvloer. Dj's als Joost van Bellen zijn kind aan huis op de catwalk, Bart Skils maakt aanstaande vrijdag zijn museumdebuut. In Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam begeleidt hij Please Please Me, de solo-expositie van Belgisch beeldend kunstenaar Michaël Aerts (Dendermonde, 1979). "Mensen bij De Brakke Grond kennen mijn muziek en vonden het erg goed passen bij de expositie. Ik zal er vooral de diepe, abstracte muziek draaien. De muziek die ik normaal alleen thuis kan draaien of tijdens het eerste uurtje van Voltt."

Het wordt een behoorlijk artistieke bedoening in De Brakke Grond. Aerts staat bekend om zijn enorme vervreemdende sculpturen en fijnzinnige tekeningen. Hij speelt met bekende culturele symbolen, die hij uit hun context haalt. Klassieke tempelfaçades zweven in de lucht, een Korinthische zuil versmelt met een Mercedes Benz. Skils draait in een ruimte gevuld met rook. Zo'n 200 tot 300 bezoekers kunnen daar met koptelefoons naar zijn muziek luisteren. Wat ze precies gaan zien weet Skils eerlijk gezegd ook nog niet. "Ik heb het nog niet gezien", zegt hij. "Morgen ga ik langs. Op basis van de omschrijving en de wensen van De Brakke Grond weet ik ongeveer wat van me verwacht wordt, morgen ga ik met de kunstenaar fine-tunen." Dat aan de expositie ook een heuse SM-darkroom verbonden is wist Skils ook nog niet. "Maar in een club als Berghain heb je ook donkere plekken waar je beter niet kunt komen, dus dat ben ik wel gewend."

Skils is intussen bezig met een remix voor Kollektiv Turmstrasse en met een solo-EP voor 100% Pure. In februari moet de tweede compilatie in zijn eigen serie Voltt uitkomen, gemixt door 2000 And One. "Zijn mix is klaar en wordt nu gemasterd. 20 februari wordt hij gepresenteerd in Paradiso. Ricardo Villalobos is weer van de partij."

De expositie van Michaël Aerts is te zien van 11 december t/m 17 januari in De Brakke Grond in Amsterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12