3VOOR12TV-maand: The XX

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

Ingmar Griffioen ,

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan. Met vandaag: The XX op London Calling.

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan.

Ok, de performance liet op Metropolis en London Calling wel wat te wensen over, maar als je je ogen dicht deed dan gebeurde er toch erg veel bij The XX. Veel moois bovendien, gegoten in zwoele, donker melancholische popsongs met r&b-invloeden en genoeg appeal voor dance-liefhebbers. Want dat doet The XX, vier twintigers uit Londen. Muzikaal en op het podium is het allemaal wat ingetogen, maar met de carrière van band zelf zijn alle remmen losgegooid. Na tours met Florence and the Machine en Friendly Fires gaan de Britten in april met Hot Chip mee naar Amerika en Canada. The XX is een band die volgend jaar een behoorlijke groei mee kan maken. Hopen wij, en waarom kun je hieronder zien.

Liever fullscreen kijken? Dat kan op 3VOOR12TV!