3VOOR12TV-maand: Kyteman 3VOOR12TV-maand: Kyteman

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

, Atze de Vrieze

3VOOR12TV-maand: Kyteman

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

Atze de Vrieze ,

December, feestmaand. Al misselijk van al het eten dat je deze maand gaat verteren? Geen nood, 3VOOR12 biedt je dagelijks een licht te verteren balansmaaltijd aan in de vorm van een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar. Vandaag kijken we terug naar Kyteman.

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan. Vanavond speelt Kyteman's Hiphoporkest in de Heineken Music Hall voor de allerlaatste keer The Hermit Sessions. Een mooi moment om terug te blikken op een van de hoogtepunten van zijn jaar: Lowlands.

Het klinkt misschien wat overdreven, maar het was echt zo: backstage in de Alpha tent stonden mensen te huilen toen Colin Benders zijn finest hour afsloot met Sorry (in deze versie genomineerd voor de Song van het Jaar 2009). Het was lastig te zien, maar het leek erop dat ook in de bomvolle tent mensen moeite hadden om het droog te houden. Het was de climax van een sterke set die alle kleuren van de regenboog had: uitgelaten plezier, angst, seks, spijt. Met die ingrediënten wist Kyteman's Hiphoporkest het afgelopen jaar op een ongeëvenaarde manier heel Nederland in te pakken. Ander hoogtepunt in de set: de complete tent die een heel nummer lang met beide handen op en neer gaat. Tot de geluidstoren, zei Jan Douwe Kroeske vroeger altijd, dan deed je het goed. Bij Kyteman op Lowlands stonden de mensen haast tot aan de bar mee te doen. Een memorabel optreden, dat ook nog eens mooi in beeld gebracht is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12