3VOOR12TV-maand: Johann Johannsson 3VOOR12TV-maand: Johann Johannsson

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

, Tomas Delsing

3VOOR12TV-maand: Johann Johannsson

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

Tomas Delsing ,

December, feestmaand. Al misselijk van al het eten dat je deze maand gaat verteren? Geen nood, 3VOOR12 biedt je dagelijks een licht te verteren balansmaaltijd aan in de vorm van een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar. Vandaag kijken we terug naar Johann Johannsson.

3VOOR12 kijkt terug op een jaar lang exclusieve concertopnames

December, feestmaand en natuurlijk déjà vu-maand. 3VOOR12 biedt je dagelijks een exclusieve en niet te missen live-opname uit het (bijna) afgelopen jaar aan.

Bij de omschrijving van een festivalconcert kom je vaak hetzelfde vocabulaire tegen: woorden als ‘hard’, ‘strak’, een publiek dat ‘losgaat’, je komt ze vaker tegen dan bijvoorbeeld ‘lavalandschappen’ of ‘scheuren in de aarde en boomloze vlaktes’. Zo niet bij Johann Johannsson: de sereniteit en kalmte die uitgaan van dit concert zijn haast lethargisch te noemen. Hele andere koek dus dan wat je doorgaans aantreft op 3VOOR12.

Dat neemt niet weg dat in deze prachtige set van Motel Mozaïque prachtige verstilde momenten zitten, een bijna letterlijke verwijzing naar de uitzichten die je je tijdens het luisteren inbeeldt. Johannssons vaderland IJsland lijkt diep in de muziek vervlochten. De componist en producent weet met zijn kwartet strijkers, een piano en elektronica de zaal mee te voeren langs de mooiste en rustigste plekjes van het eiland. De ideale opener van de dag op het 3VOOR12 podium, vond ook collega Ron van der Sterren: op een steenworp afstand van de slaaplocatie was het “Nog een uurtje dromen in het geweldige luchtkasteel dat Johann Johannsson opblies in de 3VOOR12 zaal.”


 Liever beeldvullend zien? Dat kan hier op 3VOOR12TV.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12