Nieuwe namen 3VOOR12 sessiepodium Motel Mozaique

Johann Johannson, Loney Dear, Jon Hopkins bevestigd

Atze de Vrieze ,

Het 3VOOR12 sessiepodium op Motel Mozaique begint steeds meer vorm te krijgen. Drie nieuwe namen vandaag: Johann Johannson, Loney Dear enJon Hopkins.

Johann Johannson, Loney Dear, Jon Hopkins bevestigd

3VOOR12 is komend weekend weer uitgebreid aanwezig op Motel Mozaique. Niet alleen met recensies en sfeerverslagen, maar ook met een eigen podium naast het NAi. Vrijdag maakten we al bekend dat Lucky Fonz III exclusief zijn nieuwe album voor komt stellen onder de noemer 3VOOR12 Presenteert. Vandaag weer drie 'gewone' nieuwe namen. Nou ja, gewoon.

Johann Johannsson (zaterdag)
Speciaal voor de deelnemers aan het slaapproject (maar ook andere bezoekers zijn meer dan welkom) beginnen we de zaterdag vroeger dan normaal, en wel met een sessie van Johann Johannsson om 9:45. Een betere manier om wakker te worden is nauwelijks te verzinnen: de IJslander maakt filmische klassieke muziek, met stevige wortels in pop en elektronica. Johannsson speelt bij 3VOOR12 naar alle waarschijnlijkheid een heel andere set dan op het festival zelf.

Loney Dear (zaterdag)
De Zweedse singer-songwriter Emil Svanängen heeft vrienden in Holland. Met name sinds zijn derde album Sologne is hij regelmatig te gast met zijn warmbloedige, licht melancholische liedjes. ’s Avonds in de Schouwburg komt hij de songs van zijn nieuwe album Dear John spelen met complete band, bij 3VOOR12 doet hij dat akoestisch in zijn eentje.

Jon Hopkins (zaterdag)
Jon Hopkins sleutelde onlangs nog in de studio aan nummers van Coldplay, maar wie van de Brit stadionrock verwacht, komt bedrogen uit. Eerder het tegenovergestelde. Toch klopt het ergens wel: Hopkins grote kracht ligt namelijk in het creëren van sfeer. Zijn eigen werk is melancholisch van aard, elektronisch maar niet echt dansbaar. Zijn nieuwe album Insides kwam vorige maand uit.

Eerder al maakten we de volgende namen bekend: 

Darker My Love (vrijdag)
Psych-rock kwartet Darker My Love is momenteel op tournee met A Place To Bury Strangers. De band met ex-leden van Distillers en Nerve Agents klinkt als My Bloody Valentine meets Beach Boys. En als je dat dan in een bouwput zet, weet je wat je te wachten staat

Grampall Jookabox (vrijdag)
De Amerikaanse singer-songwriter David Adamson eindigde in december hoog in de 3VOOR12-jaarlijstjes met zijn eigenwijze album Ropechain. Het is een wonderlijk allegaartje van folk, hiphop, elektronica en allerhande maffe samples. Een beetje raar dus, maar opvallend genoeg ook erg catchy. Grampall Jookabox speelt voor het eerst in Nederland.

The New Wine (vrijdag)
Oude wijn in nieuwe zakken? Of nieuwe wijn in oude zakken? Hoe zat het ook alweer? Ze waren al te zien op Eurosonic, deze vrienden van The Whitest Boy Alive. Ook The New Wine komt uit Noorwegen, en ook zij maken lichtvoetige, dansbare popliedjes met synthesizers en vrolijke handclaps.

Health (zaterdag)
Ze zijn misschien wel het meest bekend van hun confrontatie met Crystal Castles in de track Crimewaves, deze hippe vier uit Los Angeles. Dat is een min of meer elektronische track, maar Health maakt zelf hogeschool punk, met bizarre ritmes, noise en vervormde stemmen. Een van de meest eigenzinnige bands van de laatste tijd.

Mocky (zaterdag)
De Canadees Dominic Salole aka Mocky is een zwerver. Via Toronto naar Londen, Amsterdam kwam hij terecht in Berlijn, de hoofdstad van alles wat hip is. Muzikaal is Mocky een grappenmaker die hip-hop combineert met experiment en zal dat ook op ons 3VOOR12 podium met gevoel voor humor doen.