Mano Scherpbier nieuwe directeur Burgerweeshuis

Interne professionalisering als speerpunt

Mano Scherpbier is de nieuwe directeur van het Deventer podium Burgerweeshuis. Hij volgt daarmee Antoine Croné op, die afgelopen maart na een half jaar als directeur vertrok. Op 13 oktober treedt Scherpbier in dienst.

Interne professionalisering als speerpunt

Poppodium Burgerweeshuis in Deventer heeft een nieuwe directeur gevonden in Mano Scherpbier. Hij volgt Antoine Croné op, die in maart een half jaar na aantreden wegens energiegebrek vertrok. Het gat dat onverwachts viel, vult Mike Iking als interim-directeur nog tot 13 oktober op. Dat is de datum dat Scherpbier in dienst treedt.

Tussen Scherpbier en het Burgerweeshuis zit een kort lijntje. Scherpbier begon in 1999 als stagiair bij het podium. Na enkele jaren in vaste dienst te hebben gewerkt, ging hij aan de slag bij productiehuis Oost-Nederland, opgericht door de toenmalige Burgerweeshuis directeur Rob Kramer.

De bezoeker zal weinig merken van zijn aanstelling, zegt Scherpbier. “Programmatechnisch zit het goed met het Burgerweeshuis. Daar ga ik niets aan veranderen. Vooral intern wil ik het podium professionaliseren. Zo loopt de automatisering achter bij andere podia.” Daarnaast wil hij de educatieve rol die de zaal met projecten als Do It! heeft, doorontwikkelen, het Burgerweeshuis in de stad zichtbaarder maken en wil hij de samenwerking opzoeken met instanties in de stad en daarbuiten.

Maar voor het zover is, gaat Scherpbier eerst een maand op vakantie. “Naar mijn oma in Amerika.”