Kenners tippen ADE 2008 Kenners tippen ADE 2008

Basserk, Francois K en Click

Kenners tippen ADE 2008

Basserk, Francois K en Click

De komende editie van ADE heeft weer een volle programmering. Dat is leuk, maar een bijkomend probleem is dat je toch weer knopen moet doorhakken om te bepalen wat je wilt zien. En al die obscure namen klinken wel leuk, maar zijn ze de moeite waard? Daarom vraagt 3VOOR12 aan Lady Aïda, Thomas Martojo en Darko Esser wat zij gaan zien en wat we zeker niet mogen missen.

Basserk, Francois K en Click

Ook dit jaar heeft ADE weer veel te bieden voor de danceliefhebber en het kan je gaan duizelen als je het programma ziet. Daarom vraagt 3VOOR12 aan Lady Aïda, Thomas Martojo en Darko Esser wat zij gaan zien en wat we zeker niet mogen missen.

Lady Aïda
Ik roep al jaren dat je voor de echte juweeltjes moet kijken bij het kleinere spul zoals labels als Delsin, Rush Hour en Black Label. Op de zaterdagavond heeft Basserk een labelavond in OT301. Basserk is een tof labeltje uit Amsterdam die veel met electropop en punk doen. Zij zijn de punkers van Amsterdam op dit moment en zoeken het in de hoek waar iemand als Elle Bandita ook zit. Daarnaast brengt Basserk toffe verzamelaars uit met Nederlandse dingetjes en zijn ze het alternatiefste label dat je op ADE kan vinden. Naar alternatieve labels moet je sowieso goed zoeken, want de nadruk ligt dit jaar toch wel op het grotere werk. Op donderdag is er een leuk feestje in het Pakhuis van Alles Los Agency. Mijn tip is gewoon, laat alle Trentemollers van de wereld in Paradiso gewoon links liggen. Leve de achterkamerclubavonden!

Thomas Martojo (Dekmantel)
Donderdagavond draait Francois K in de Sugar Factory met een paar talenten van zijn label en ik heb de eer om met Casper Tielrooij de avond te openen. Het wordt echt kicken, want Francois neemt altijd goede talenten mee. John Daly, Tedd Petterson en Brendon Moeller gaan met hem mee en ze zijn nog geen gevestigde wereldproducers, maar kunnen goed stijlen door mekaar mixen. Ik heb eerder al mogen openen voor Francois K in Club 11 en hoewel de opkomst tegenviel, ging het publiek helemaal plat. Hoe hij disco, techno, dubstep en van alles kriskras door mekaar heen draait, is onvoorstelbaar. Ik hoop op een herhaling van die avond. Voor de rest springt er niet echt iets uit het programma van ADE.

Darko Esser
Donderdagavond in de WesterUnie wordt het vet met Click. Wat er te doen is? Schaamteloze zelfpromotie. Nee, Warren Fellow en ik mogen de avond openen en er staan goede DJ’s als Layo & Bushwacka, Michel de Hey en Steve Rachmad. In de Melkweg wordt het een mooie avond, gepresenteerd door Dave Clarke. DJ Hell staat er ook te draaien en dat is bijzonder. Zo vaak speelt hij hier niet. Techno en een flinke dosis electro, daar ben ik niet vies van. Op de vrijdagavond ga ik kijken naar een live-set van Innervisions in de Melkweg. DJ’s tegenover percussie-spelers, dat belooft een waar spektakel te worden met een vrije jamsessie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heb gekeken naar het programma van de conferentie. Dat doe ik lekker in de trein.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12