Kanye West fan van Nobody Beats the Drum

Utrechters hopen op YouTube-hit met nieuwe clip

Je hebt geen budget, maar je wilt wel een clip maken met robots en ontploffingen. Wat heb je dan nodig? Een hoop tijd en fantasie. Rogier van der Zwaag van Nobody Beats the Drum investeerde beide, en hoopt nu op een YouTube-hit.

Utrechters hopen op YouTube-hit met nieuwe clip

Het kostte vijf maanden knutselen, maar dan heb je ook wat. Vj Rogier van der Zwaag van Nobody Beats the Drum moest en zou zijn jongensdroom waarmaken: een clip met robots en ontploffingen. Zonder budget en met een stelletje vrienden maakte hij de clip bij het nummer The Drum. “Ik ben gek op van die YouTube-filmpjes die mensen in hun eigen achtertuin opnemen”, zegt hij. “De robots zien er nep uit, maar je moet er wel in kunnen geloven. We hopen op een YouTube-hit.”

Het resultaat van al het werk is een lollig filmpje waarin NBTD-lid Sjam Sjamsoedin als superheld door het beeld vliegt. Iets tussen de Power Rangers en cheezy jaren zeventig science fiction pulp. De robotpakken werden met hulp van twee bevriende modeontwerpsters gemaakt van oude computeronderdelen, scheenbeschermers, pvc-buizen en spullen uit kringloopwinkels. “Op een gegeven moment heeft de held een raketwerper in zijn handen. Die is gemaakt van zo’n koker van een koffieapparaat, waar de bekertjes in zitten. Er zit ook een cd-rek in. De pakken hebben het precies tot het eind van de opnames volgehouden. Er wordt nogal wat geschopt en geslagen. Met pijn in het hart zagen we ze steeds verder uit elkaar vallen.”

De eerste fan is al binnen. Rapper Kanye West prees het filmpje op zijn weblog. “Het aantal views gaat meteen omhoog”, zegt Van der Zwaag. “Ik hou het een beetje in de gaten.” De teller staat op dit moment net iets onder de 4.000, dus een echte knaller heeft het trio nog niet te pakken. “100.000 vinden we een hit. Zover zijn we nog lang niet.” Nu maar hopen dat Nobody Beats the Drum de MTV Award niet voor Kanye’s neus wegkaapt.