Crossing Border krijgt weer een Schotse avond Crossing Border krijgt weer een Schotse avond

Festivaldirecteur Louis Behre: “Dan hoef je niet alles te vertalen”

Crossing Border krijgt weer een Schotse avond

Festivaldirecteur Louis Behre: “Dan hoef je niet alles te vertalen”

Ook op de zestiende editie van het Haagse festival Crossing Border blijft de beproefde formule van literatuur en muziek blijft ongewijzigd. Bands en schrijvers wisselen elkaar af van 18 tot en met 22 november op Haagse podia.

Festivaldirecteur Louis Behre: “Dan hoef je niet alles te vertalen”

Hij zegt het ieder jaar weer, maar Louis Behre van Crossing Border is er dan ook heilig overtuigd dat zijn festival één van de beste festivals van Nederland is. Sinds 1993 staat het Haagse festival in het teken van muziek en literatuur en ook dit jaar wisselen van 18 tot en met 22 november bands en schrijvers elkaar af op het podium. Vorig jaar was Patti Smith nog de grote publiekstrekker. Dit jaar is er geen absolute topact, maar volgens Behre komt er ook publiek voor de wat onbekendere bands zoals Fleet Foxes en Chad Vangaalen.

De line-up van Crossing Border lijkt dit jaar de kant op te gaan van Music In My Head (MIMH), het andere Haagse festival dat is gestopt. Behre zat in de organisatie van MIMH: “Er zat geen spanning meer in het boeken van de avonden, maar de bands die goed bij die avonden pasten, kunnen mooi terecht op Crossing Border. Nee, het zal niet onder de naam MIMH doorleven, maar je ziet het wel terug in de programmering.”

Crossing Border kent elk jaar een speciaal project dat op de site wordt aangekondigd. Dit jaar ontbreekt het nog aan informatie. Behre: “Degene die verantwoordelijk is voor het updaten van de website is anderhalve week ziek.” De festivadirecteur kan gelukkig zeggen wat het speciale project is: “Het wordt een speciale Schotse avond, Net zoals vorig jaar. Dat heeft een groot voordeel; de voertaal is Engels en dat hoeven we niet ter plekke te vertalen.”

Luister hier naar het gehele interview met Louis Behre in Dubbel Check.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12