Bazar Curieux blijft komende jaren lekker urbanloos in Rotterdamse Maassilo Bazar Curieux blijft komende jaren lekker urbanloos in Rotterdamse Maassilo

Laatste nieuwe namen Little Boots en Low Riders

, Bas van Duren

Bazar Curieux blijft komende jaren lekker urbanloos in Rotterdamse Maassilo

Laatste nieuwe namen Little Boots en Low Riders

Bas van Duren ,

Het affiche zag er al indrukwekkend uit met onder andere TV On The Radio, zZz en Roots Manuva. Met Lowriders en Little Boots is het programma van het Bazar Curieux festival in de Rotterdamse Maassilo compleet. Ondanks de wilde plannen met de Maassilo van de nieuwe cultuurwethouder blijft het festival nog even urbanloos: "Wij zitten toch meer in de alternatieve hoek."

Laatste nieuwe namen Little Boots en Low Riders

Op zes december strijkt het Bazar Curieux Festival voor de derde keer neer in de Maassilo op Rotterdam Zuid. Met namen als TV On The Radio, Roots Manuva en zZz op de poster heeft het festival dit jaar een flinke line up. Dat is volgens Hamelink voor een deel te danken aan de verhuizing van september naar december. “Een package deal zoals Rock Am Ring en Pinkpop dat doen, wil ik het niet noemen. Maar het is wel makkelijker om in deze periode bands te boeken, zeker als we met andere clubs kunnen samenwerken.”

Behalve in de tijd, verhuisde het festival drie jaar geleden al ook naar een ander locatie: de Maassilo. Dat was toen noodzakelijk vanwege de geplande verbouwing van Nighttown. Maar na het faillissement van het podium duurde het meer dan twee jaar voor de zaal onlangs weer openging onder de nieuwe naam WATT. Toch denkt Bazar Curieux organisator Harry Hamelink voorlopig niet aan een terugkeer naar het centrum: “Deze locatie past heel goed bij dit festival. Wat mij betreft is de verdeling nu perfect. In april hebben we Motel Mozaique same met de podia van het centrum, waaronder WATT. Aan het einde van het jaar hebben we het kleine broertje voor Rotterdam Zuid.”

Wie op dit moment Maassilo zegt in Rotterdam, beroert een pijnlijk onderwerp. De nieuwe cultuurwethouder van Rotterdam haalde onlangs namelijk een oud plan van stal: de Maassilo moet een groot urban/poppodium worden. Binnen de Rotterdamse popsector is grote beroering rondom dat plan. Hamelink volgt het op de voet, maar neemt officieel liever geen standpunt in. Wel belooft hij dat zijn Bazar Curieux in ieder geval geen urban festival zal worden: “Vorig jaar hadden we redelijk veel hiphop, maar dat was geen richtingskeuze. Dat bekijken we elk jaar weer opnieuw. Maar echt urban zal het zeker niet worden. Daarvoor zitten we toch echt te veel in de alternatieve hoek.”


3VOOR12 doet ook dit jaar weer verslag van het festival. Sinterklaas ontbreekt, zo belooft Hamelink. Wel op de poster: TV On The Radio, Roots Manuva, zZz, Lowrider, Little Boots, Benga, Tim Exile, Michachu & The Shapes, Abe Vigoda en YACHT.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12