3VOOR12 Presenteert... Bloc Party! 3VOOR12 Presenteert... Bloc Party!

3VOOR12 neemt het concert in WATT in Rotterdam op en geeft kaarten weg

3VOOR12 Presenteert... Bloc Party!

3VOOR12 neemt het concert in WATT in Rotterdam op en geeft kaarten weg

Maandag 27 oktober verschijnt het nieuwe album Intimacy van de Britse band Bloc Party. Voor 3VOOR12 weer reden om een 3VOOR12 Presenteert te organiseren. 3VOOR12 neemt het uitverkochte Bloc Party concert op 25 oktober in WATT in Rotterdam op in beeld en geluid en geeft kaarten weg via de nieuwsbrief en 3VOOR12RADIO.

3VOOR12 neemt het concert in WATT in Rotterdam op en geeft kaarten weg

Maandag 27 oktober verschijnt het nieuwe album Intimacy van de Britse band Bloc Party. Voor 3VOOR12 weer reden om een 3VOOR12 Presenteert te organiseren. 3VOOR12 neemt het uitverkochte Bloc Party concert op 25 oktober in WATT in Rotterdam op in beeld en geluid en geeft kaarten weg via de nieuwsbrief en 3VOOR12RADIO. Het album is vanaf 27 okt te beluisteren in de Luisterpaal. Het optreden is vanaf zaterdag 1 november te zien als concert van de week bij 3VOOR12TV en vanaf 3 november te beluisteren in 3VOOR12RADIO op 3FM.

Toen Bloc Party drie jaar geleden debuteerde, werd de band voor het gemak maar op een lijn gesteld met de nieuwe golf Britse bandjes. Maar de goede verstaander begreep direct dat Bloc Party een heel andere band was. Bloc Party staat voor dansbaar en hoekig, maar ook bijtende ironie en gitaarriffs als glasscherven, ook op hun nieuwe derde album, Intimacy (release 27 okt 2008).

“Intimacy brengt Bloc Party verder dan het tot nu geweest is. Na die twee intense openingsnummers en een wat klassiekere track (Halo), maakt Bloc Party veel ruimte voor rustige songs (zoals het ontroerende Biko)… De songstructuren liggen in het verlengde van het tweede album A Weekend In The City: herkenbaar als Bloc Party, maar met een sterke drang naar abstractie. Het ligt voor de hand dat juist in die rustige nummers de intimiteit weer om de hoek komt kijken, maar ook nu is juist het ontbreken ervan de kern in de teksten van Okereke. “You used to take your watch off before we made love”, luiden de veelzeggende openingswoorden van Trojan Horse, de gedoodverfde hit van de plaat.” (Atze de Vrieze, 3VOOR12)

KAARTEN WINNEN
Kaarten voor het concert worden weggegeven in de 3VOOR12 Nieuwsbrief en bij 3VOOR12RADIO op 3FM.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12