Voor 013 valt tijdens jubileummaand nog genoeg te vieren Voor 013 valt tijdens jubileummaand nog genoeg te vieren

“013 heeft laten zien wat het kan”

Voor 013 valt tijdens jubileummaand nog genoeg te vieren

“013 heeft laten zien wat het kan”

Het Tilburgse podium 013 viert deze maand zijn tiende verjaardag. Ook na een onrustige periode valt er nog genoeg te vieren. Een gesprek met directeur Guus van Hove in Dubbel Check.

“013 heeft laten zien wat het kan”

Het was een lumineus, maar zeker ook ambitieus plan: tien jaar geleden gingen Noorderlicht, Bat Cave en de MuziekKantenWinkel op in één nieuwbouw popcentrum met oefenruimtes, een undergroundclub (Bat Cave), twee zalen (groot en klein) en een opnamestudio. Tilburg was in één klap eigenaar van een groot podium dat ruimte biedt aan zeker 2500 man. Deze maand viert het zijn jubileum.

“Gekkenwerk was het inderdaad. Het ging om een schaalvergroting van factor vijf, wat betekent dat we zo goed als vijf keer zoveel meer gingen doen ”, zegt directeur Guus van Hove. “Het was dan ook knap dat 013 meteen het eerste jaar artiesten van wereldformaat ontving. En dat hebben we kunnen bijhouden. 013 heeft laten zien wat het kan.”

Want de onrustige bestuurlijke periode daar gelaten, gaat het ook nu nog goed met 013. Zo goed dat cijfers die de VNPF vorige week presenteerde volgens Van Hove nog niet op 013 van toepassing zijn. Zo zeggen die cijfers dat in 2007 bezoekers van poppodia minder geld uitgaven aan zowel entreegeld als aan drank. “De horeca-inkomsten hebben we op peil, de entree-inkomsten ook en we hebben meer concerten staan.” Maar er zijn ook zorgen. “De dance avonden staan onder druk. Net als tijdens de economische recessie in 2003 trekken ze minder bezoekers dan voorheen.”

De feestmaand is afgelopen zaterdag tijdens de dansavond Loos ingegaan met een prijzenslag. “De hele maand zal het publiek centraal staan. Alle smaken zijn vertegenwoordigd. Er zijn ook jubileumprijzen te winnen. Via een huis-aan-huisblad dat we in de regio verspreiden, zijn vip bezoeken te winnen.” Wat dat inhoudt? “Je mag nog net niet mee naar het hotel van de artiesten.”

Luister naar het gehele interview met Guus van Hove over de hoogte- en dieptepunten, concurrentie en het rookverbod.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12