Roken in feesttenten toch niet toegestaan

Horeca sluit dealtje met minister Klink

Het kort geding dat Koninklijke Horeca Nederland tegen minister Klink had aangespannen over het roken in feesttenten is van de baan. De ‘reikwijdte van het verbod’ is ‘nader gespecificeerd’, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Horeca sluit dealtje met minister Klink

Het kort geding dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tegen minister Klink had aangespannen over het roken in feesttenten is van de baan. 1 juli zou de zaak dienen, maar na onderling overleg is de handleiding bij het rookverbod aangepast. In de oorspronkelijke versie moest minimaal één kant van de tent permanent geopend zijn om er te mogen roken. Nu is ook in dergelijke gevallen roken strafbaar. Het ministerie heeft na een gesprek met KHN “de reikwijdte van het verbod nader gespecificeerd'', aldus een woordvoerder van het ministerie tegen het ANP.

Eerder liet Berend Schans, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) 3VOOR12 al weten niets te begrijpen van de opwinding bij KHN. “Het ministerie heeft destijds een aantal partijen uitgenodigd om de handleiding bij het rookverbod op te stellen. KHN was hiervoor uitgenodigd en heeft het bij elke bijeenkomst af laten weten. Nu schreeuwen ze moord en brand? Belachelijk.”

De VNPF was niet bereikbaar voor commentaar.