Pinkpop beboet voor illegaal schenken drank

Jan Smeets: “Ik ga mijn gelijk halen”

Pinkpop moet 2000 euro boete betalen voor het illegaal schenken van drank op onder anderen Pinkpop Classic in 2007 en Pinkpop 2008. Pinkpop baas Jan Smeets is teleurgesteld en wil dat de gemeente Landgraaf de boete gaat betalen.

Jan Smeets: “Ik ga mijn gelijk halen”

Het bedrijf Megaland Exploitatie BV van Pinkpopbaas Jan Smeets moet boetes van in totaal 2000 euro betalen voor het illegaal schenken van alcohol. De politierechter in Maastricht bepaalde dat de aanklacht van Openbaar Ministerie gegrond is en stelt de straf gelijk aan de eis. Jan Smeets heeft vorig jaar tijdens Pinkpop Classic in Landgraaf drank geschonken zonder daarvoor een geldig geldige drank- en horecavergunning te hebben. Ook op Pinkpop van dit jaar en op een snuffelmarkt in 2006 had Smeets niet de juiste vergunningen.

“De uitspraak is teleurstellend,” zegt Jan Smeets. “Mensen om me heen zeiden dat ik gelijk zou krijgen door de verzachtende omstandigheden waar dit in plaatsvond. Dat is niet gebeurd.” Jan Smeets heeft de volledige onderbouwing van Justitie nog niet onder ogen gehad. Hij gaat in hoger beroep en wil gemeente Landgraaf de boete laten betalen. “Ik ben er van overtuigd dat ik mijn gelijk zal halen. Ik betaal jaarlijks veel geld aan Landgraaf om festivals te organiseren. Dan kunnen zij toch wel de vergunningen aanpassen? Ik ga geld inhouden op wat ik normaal aan ze betaal.”
 
De gemeente Landgraaf heeft aan Smeets toegezegd de APV (Algemene Plaatselijke Verordening waar de exploitatievergunningen in opgenomen zijn) en de evenementencontracten aan te passen, om zo de administratieve lasten voor Pinkpop te verminderen.