Hollandse Nieuwe Bone40 & Jayboy Fry hebben elkaar nog nooit ontmoet

“We hebben elkaar zelfs niet eens gebeld”

De Hollandse Nieuwe deze week is Bone40 & Jayboy Fry: een hiphop duo dat zijn voeten in zowel Amsterdam als West Virginia heeft staan.

“We hebben elkaar zelfs niet eens gebeld”

De Hollandse Nieuwe deze week is Bone40 & Jayboy Fry: een hiphop duo dat gedeeltelijk uit Amsterdam en West-Virgina komt. Aan de telefoon het Nederlandse deel: beatmaker Bone40.

WIE OF WAT IS BONE 40 & JAYBOY FRY?
“We zijn allebei al een tijdje bezig. Ik had wat muziek online gezet, waarop ik een reactie kreeg vanuit Amerika van Jayboy Fry. Of ik met hem samen wilde werken. Ikzelf kom oorspronkelijk uit Tiel. We zijn beide even oud: 27 jaar. We hebben elkaar nog niet ontmoet, er is zelfs nog geen telefonisch contact geweest. Hopelijk gaat dat in de toekomst wel gebeuren, maar op dit moment zijn we vooral bezig met muziek maken en die naar buiten te brengen. We willen eerst dat mensen ons leren kennen, daarna zullen we een tour opzetten.”

VANWAAR DE NAAM?
“Bone is afgeleid van mijn achternaam, die vrienden voor mij gebruikten. Ik heb hem voor het gemak als artiestennaam gebruikt.”

OORDEEL VAN 3VOOR12: Waar Amsterdam en West- Virginia elkaar ontmoeten, ontstaat lekker vette hiphop. Pete Philly & Perquisite meets Outkast of Gnarls Barkley. Pas alleen op dat het niet te oldschool wordt, want we willen natuurlijk wel verse dingen.
“We hebben alle twee onze roots in de golden age van de hiphop. Maar we denken niet te veel na over wat we willen maken. We proberen zoveel mogelijk ons eigen pad te volgen.”

Keuzes:


NEDERHOP OF OVERZEESE HIPHOP
“Overzees, omdat ik daar het meest naar heb geluisterd. Daar ligt mijn hart.”

BEATMAKER VOOR GROTE ARTIESTEN OF DOORBREKEN ONDER JE EIGEN NAAM?
“Doorbreken onder mijn eigen naam, omdat ik dan zeer waarschijnlijk meer voor een eigen sound kan kiezen.”

SLAAPKAMERPRODUCER  OF LIEVER BEZIG ALS DJ?
“Ik ben in eerste instantie wel een slaapkamerproducer. Maar ik hoop in de toekomst zeker ook live meer te kunnen doen.”

WANNEER KUNNEN WE JE GAAN ZIEN?
“Nog niet!”