Awakenings 2008 kwart groter, de helft beter

"Muzikaal een van de beste edities"

Wanneer het einde van Awakenings festival 2008 nadert, staat Awakenings-baas Rocco Veenboer ergens achter de beuktent vuurwerk aan te steken. Zijn steun en toeverlaat Maarten van Beusekom mag het woord voeren. "Ik ben net weer bij zinnen", zegt hij. "Het is de hele dag zo'n adrenalinekick geweest, met dat nieuwe grote terrein."

"Muzikaal een van de beste edities"

Wanneer het einde van Awakenings festival 2008 nadert, staat Awakenings-baas Rocco Veenboer ergens achter de beuktent vuurwerk aan te steken. Zijn steun en toeverlaat Maarten van Beusekom mag het woord voeren. "Ik ben net weer bij zinnen", zegt hij. "Het is de hele dag zo'n adrenalinekick geweest, met dat nieuwe grote terrein." Met ruim 24.000 bezoekers was Awakenings Festival 2008 groter dan ooit. "We zijn een kwart gegroeid, maar de helft beter geworden", zegt Van Beusekom trots. "Muzikaal was het een van de beste edities."

Het was rustig rond Awakenings de afgelopen weken. Geen interviews met Rocco Veenboer in de kranten, zelfs niet op 3VOOR12. Dat was uitdrukkelijk de keuze van de organisator. Van Beusekom legt uit: "We zijn altijd uitverkocht. Dan kun je nog wel van alles gaan roepen in de pers, maar we vonden het nu wel eens aardig om te zien wat er gebeurt als we dat niet doen." Heel veel mysterie moeten we er niet achter zoeken, zegt hij. "Het is in elk geval niet arrogant bedoeld. Rocco heeft er gewoon soms geen zin in om het woord te voeren."
 
Van Beusekom heeft de hele dag rondgerend. "Iedereen even gedag zeggen, handjes geven, dj's uitbetalen. Ja, dat gebeurt bij sommige jongens nog steeds cash." Hij heeft dus op zijn gemak rond kunnen kijken hoe het nieuwe terrein beviel. Awakenings Festival is dit jaar verhuisd naar de andere kant van de weg. "Vorig jaar hadden we echt veel te weinig ruimte. Dit terrein is veel groter. Met meer mensen hebben we toch meer ruimte. We wilden ook graag een extra podium neerzetten. Het waren er vier: een main stage, een techno stage, een hard podium en een minimal podium. Geen van die peilers wilden we weghalen, maar we wilden creatief gezien wel meer. Nu hebben we er een Detroit podium bij. Ik was erg onder de indruk van Stacey Pullen. Die heeft het toch weer waargemaakt."
 
Natuurlijk zijn er nog wat kinderziektes. "We wisten dat Area W, de minimal stage, populair zou zijn, maar dat het bij Karotte al stampvol zou zijn, hadden we niet verwacht. De mensen stonden bijna tegen de hekken gedrukt en we hadden maar 1 bar. De toeloop was hier en daar wat te krap. We zijn heel benieuwd hoe het publiek op het nieuwe terrein reageert!" Het festival is verder zonder noemenswaardige incidenten verlopen, vertelt Van Beusekom. Op naar de after dan maar? "Poeh, op dit moment zit ik er even helemaal doorheen, maar met een biertje in mijn hand gaat het straks vast wel weer!"

Ga naar de speciale Awakenings festivalsite voor alle foto's en verslagen.