Nieuwe namen 3VOOR12Award genomineerden: deel 2 Nieuwe namen 3VOOR12Award genomineerden: deel 2

GEM, Kubus & BangBang, Textures

Nieuwe namen 3VOOR12Award genomineerden: deel 2

GEM, Kubus & BangBang, Textures

4 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Deze week worden in 3VOOR12Radio de twaalf genomineerden bekendgemaakt. In de uitzending van dinsdag maakte Annemieke Schollaardt drie nieuwe namen bekend.

GEM, Kubus & BangBang, Textures

4 september wordt voor de vijfde keer de 3VOOR12 Award uitgereikt voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 365 dagen. Wie wordt de opvolger van Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en at the close of every day? Deze week wordt in 3VOOR12Radio elke avond drie van de in totaal twaalf genomineerden bekendgemaakt. In de uitzending van dinsdag belde Eric Cortons vervanger Annemieke Schollaardt met de volgende drie genomineerden…

GEM, genomineerd met NEW
In november vorig jaar reisde het Utrechtse GEM af naar Riga om onder streng regime van producer Welshman Haver (ze mochten één keer uit!) aan hun derde album te werken. In de sneeuw kwam daar NEW tot stand: tien glanzende popliedjes met killer refreinen.

Gitarist Vincent Lemmen over de nominatie:
“Te gek, te gek! Ik zag maandag op de website dat de genomineerden bekend werden gemaakt. Ik was een beetje teleurgesteld dat wij nog niet gebeld waren. Leuk dat we genomineerd zijn. Het is fijn om te horen dat meer mensen het een toffe plaat vinden.”

Kubus & BangBang, genomineerd met Pie & Mash
Het album Pie & Mash van Kubus & BangBang telt maar liefst 31 nummers, verdeeld over twee schijfjes. Overdaad schaadt, zou je kunnen denken. Maar wanneer je merkt dat de dubbel-cd tot de laatste van de achtennegentig minuten blijft boeien, kun je alleen maar concluderen dat deze gewaagde tweede meer dan geslaagd is. Pie & Mash is vernieuwend en recht in het gezicht. 

BangBang over de nominatie:
“We hebben voor een dubbelalbum gekozen om de kids waar voor hun geld te geven.  En als je zoveel nummers geeft, dan kopen ze het album misschien wel in plaats van de nummers te downloaden, zodat wij er ook nog iets aan verdienen. We komen niet naar de awardshow, want we winnen toch niet. Dat zal wel weer een gitaarband zijn.” 

Textures, genomineerd met Silhouettes
‘Als het vorige album pure seks was, dan is Silhouettes zeker dikke porno.’ Treffender dan deze uitspraak van Textures zanger Eric Kalsbeek over het album Silhouettes is haast onmogelijk. Er is namelijk geen woord over gelogen.  Silhouettes staat voor hoogstaande progressieve metal met ruimte voor toegankelijkheid. 

Drummer Stef Broks over de nominatie:
“Ik heb geen idee hoe groot de kans is dat we de award winnen. Er is een sterke concurrentie. Ah ja, ik acht onze kans op zich wel redelijk. Onze muziek wordt gewaardeerd, ondanks dat die vrij heftig is. We krijgen veel respect van bekende en onbekende bands, dj’s, eigenlijk van veel mensen in de muziekbusiness.  Dat is heel vet. Je gaat met je maatjes op stap en kijk nu waar we terecht zijn gekomen. Wij zijn er zeker bij!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12