De 7EVEN (31): Fuck Buttons, The Hold Steady, Fleet Foxes

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en KindaMuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door KindaMuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en KindaMuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. 

THE HOLD STEADY | STAY POSITIVE
Vagrant/Konkurrent
Een scheurende gitaarriff, een praatzingende zanger en energiek
pianogetingel: The Hold Steady is de ruige liefdesbaby van Bruce Springsteens E-Street Band en The Replacements. Nee, het is niets nieuws dat je te horen krijgt op Stay Positive, maar het is o zo verslavend.

CSS | DONKEY
Sub Pop/Konkurrent
De opvolger van debuut Cansei de Ser Sexy verschijnt na een zwaar jaar, vol deprimerende hotelkamertjes, onbetrouwbare bandmanagers en vertrokken bandleden. De ongeremdheid heeft plaatsgemaakt voor instrumentbeheersing en een berekendheid die niet altijd goed uitpakt, maar nog steeds een paar sterke troeven oplevert.

ASVA | WHAT YOU DON'T KNOW IS FRONTIER
Southern/Konkurrent
Het tweede album van Asva is opgedragen aan de omgekomen broer van voorman Stuart Dahlquist. Het is een majestueus requiem geworden vol lang aangehouden orgeltonen dat wel loodzwaar is, maar ookeen sfeer voor grootse weidsheid oproept.

ANAPHYLACTIC SHOCK | 2000 YEARS
Hypertension/Conspiracy
De ritmesectie ploegt door stollende lava, de gitarist lijkt het te
moeten doen met een kettingzaag en de zanger is door demonen bezeten, maar toch heet Nederlands grootste metalbelofte Anaphylactic Shock. De originele mix van hardcore, black metal en sludge op het debuut van deze Tilburgers is van internationale klasse.

FUCK BUTTONS | STREET HORRRSING
ATP/Konkurrent
Tot nader order is dit dé noise-release van het jaar, volgens sommigen zelfs te melodieus en te aangenaam om naar te luisteren. Maar net omdat ze zich niet aan de regeltjes houden, is het Britse Fuck Buttons een frisse tegenwind in het bij momenten nogal stramme en zelfs formulaïsche noisegenre.

FLEET FOXES | FLEET FOXES
Bella Union/V2
Harmonieuze samenzang, een bak galm, rommelende gitaren en veel baarden. Nee, het gaat hier niet over My Morning Jacket of Band of Horse, maar over de nieuwste aanwinst in de paardenstal: Fleet Foxes. Het debuut van deze band is uitgebalanceerd, vreedzaam en de volle lengte lang spannend.

BENJI HUGHES | A LOVE EXTREME
New West/Sonic Rendezvous
Er is een beetje veel van Benji, als in baard, buik en beats. Zijn
debuut telt maar liefst 25 nummers, waarbij de hese muzikant er geregeld in slaagt een vleugje tragikomedie aan zijn poppotpourri toe te voegen.