Gratis drank in VIP-vak Rockin’ Park

Oudere doelgroep hecht waarde aan meer comfort

Op dancefeesten is het al jaren gewoonte: VIP-tickets. Wie meer betaalt voor zijn kaartje, kan gebruik maken van VIP-decks met een mooi zicht op het podium en een exclusieve bar. Bij rockfestivals gold altijd het principe: samen in de modder. Rockin' Park heeft dit jaar voor het eerst speciale luxe tickets.

Oudere doelgroep hecht waarde aan meer comfort

Op dancefeesten is het al jaren gewoonte: VIP-tickets. Wie meer betaalt voor zijn kaartje, kan gebruik maken van VIP-decks met een mooi zicht op het podium en een exclusieve bar. Bij rockfestivals gold altijd het principe: samen in de modder. Festival Rockin’ Park in Nijmegen biedt dit jaar voor het eerst een Ticket de Luxe. Voor 169 euro (normale prijs: 64 euro) kun je dicht bij de ingang parkeren, hoef je niet in de gewone rij bij de ingang, krijg je gratis drank bij een speciale bar en heb je gegarandeerd toegang tot het eerste vak voor het hoofdpodium. En dan krijg je ook nog een exclusief T-shirt mee naar huis. 
“Op North Sea Jazz gebruiken we al langer VIP-arrangementen”, zegt Lian van Leeuwen van organisator MOJO. “Bij Arrow Rock hebben we dat vorig jaar ook gedaan. Op Rockin’ Park doen we het nu voor het eerst.” Het is geen toeval dat de pioniers op dit gebied festivals zijn met een oudere doelgroep. Een ouder publiek heeft per slot van rekening meer geld te besteden en hecht meer waarde aan comfort. “We hebben er niet precies zicht op wie deze kaarten kopen”, zegt Van Leeuwen, “maar een festival als Arrow Rock heeft natuurlijk wel gemiddeld een ouder publiek dan Lowlands. Ook Lenny Kravitz heeft vrij veel oudere fans.“

Op Lowlands zul je volgens Van Leeuwen niet zo snel VIP-decks aantreffen. “Dat past niet bij zo’n festival”, zegt ze. “Lowlands is een kampeerfestival. Het publiek dat erop af komt is niet bang om vies te worden.” Dat is natuurlijk waar, maar alleen al voor die gegarandeerde plek in het voorste vak zal menig fan best wat extra geld neer willen leggen. Fans hoeven volgens MOJO in elk geval niet bang te zijn dat het voorste vak bij Rockin ‘ Park volledig gevuld zal worden met VIPs. “Het gaat om een klein percentage kaarten. Zolang je nog gewone kaarten kunt blijven kopen hoeft niemand bang te zijn.”