Festival deBeschaving vindt partner in The Alternative

Boeker had het graag nog even stil gehouden

Utrechts festival deBeschaving heeft in boekingskantoor The Alternative een vaste partner gevonden. De samenwerking moet verdere professionalisering en groei van het festival mogelijk maken.

Boeker had het graag nog even stil gehouden

Utrechts festival deBeschaving en The Alternative gaan samenwerken. Festivalorganisator, en tevens Ekko directeur, André Baars hoopt hiermee ´een stukje professionalisering ´ en doorgroei te realiseren. “We bestaan nu vijf jaar. Op een gegeven moment wil je een nieuwe fase ingaan. Als festival waren we niet verbonden aan een boeker, wat organisatorisch veel tijd vergt. Zeker omdat we met vrijwilligers werken. Door samen te werken met The Alternative hopen we toch die professionele slag te kunnen maken zonder organisatorisch te veranderen.” 

Zo is een zogenaamde programmacommissie aangesteld, waar deBeschaving, Ekko, The Alternative en Tivoli in zitten. Dit team van mensen moet de  line-up gaan samenstellen. “Het is dus niet zo dat er harde afspraken met The Alternative zijn gemaakt. We hebben niet vast laten leggen hoeveel bands er nu op het festival moeten staan. Maar The Alternative is wel een belangrijke partner. Zij zitten dicht op het vuur en hebben de kennis.” 

The Alternative directeur Willem Venema wil nog niets over het partnerschap kwijt. “De vergunning is nog niet rond. Alles wat ik zeg kan een goede afronding in gevaar brengen.” Baars snapt de behoudendheid van zijn nieuwe partner. “Een vergunning geeft zekerheid, maar in zo’n vroeg stadium is het logisch dat die nog niet rond is.”