Goud Graven met Quince: Mark August, Recloose en Professor Trax Goud Graven met Quince: Mark August, Recloose en Professor Trax

"Professor Trax is voor mij nostalgie"

Goud Graven met Quince: Mark August, Recloose en Professor Trax

"Professor Trax is voor mij nostalgie"

Naast dj's uit de motorcity zelf, staat aankomend weekend op de speciale editie Awakenings Detroit weekend ook veel Nederlands talent met een voorliefde voor de Detroit sound. Zoals bijvoorbeeld de Utrechtse producer Quince. Om alvast in de stemming te komen, graaft hij zijn eigen favoriete dj's en producers op uit het 3VOOR12 archief.

"Professor Trax is voor mij nostalgie"

Komend weekend is een speciale Awakenings editie. Het draait dan in de westergasfabriek allemaal om Detroit. Naast klassieke dj’s als Jeff Mills, Robert Hood en Derrick May uit de motorcity zelf, staan er ook namen van eigen bodem die de Detroit sound een warm hart toedragen. Zoals Utrechter Quince. Persoonlijk is hij geen fervente Awakenings bezoeker- zijn uitleg: “Ik hou meer van softere dingen.” Maar in deze editie heeft hij erg veel zin. “Ik ga voor diep en stevig.”

Mark August Live @ Planet Rose 10-02-2007
“Mark August is voor mij het meest goud waard. Ik vind hem de meest getalenteerde Nederlandse producer van dit moment. Hij gaat niet mee met de hypes, maar zet zijn eigen ding neer: dance uitgewerkt tot in de puntjes.”

Recloose live op Drum Rhythm 2002
“Dit was een heel goeie set met veel verschillende elementen: techno, maar soms ook disco, funk en house. Heel afwisselend, waardoor hij nu nog boeiend blijft. Het was een super avond!”

Metro Area - 30 Minute DJ Set 1 & 2
“Metro Area draait allemaal super discoplaten, maar dan niet op het niveau van Earth Wind & Fire. Dit gaat veel meer richting house. Dit vind ik erg goed, maar met mijn eigen muziek zal ik niet zo gauw deze kant op gaan. Het is beter om je op één ding te focussen. Ga je voor een andere stijl, dan moet je ook de taal van de muziek leren spreken.”

Professor Trax - Professor Trax
“Professor Trax is voor mij nostalgie. Bij hem is mijn interesse voor techno begonnen, dat is nu zo’n tien jaar geleden. Ik ben toen zelf muziek gaan maken. Dit is techno van de oude school, waar mijn voorkeur toch meer naar uitgaat. Toen techno veel harder is geworden, ben ik afgehaakt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12