Tagrijn door vlammen versneld gesloopt

Verband met autobranden mogelijk

De sloop van de Tagrijn heeft afgelopen zaterdagnacht een zetje in de rug gekregen. Hoewel er inmiddels met de afbraak van het jongerencentrum was begonnen, maakte vuur het pand binnen enkele uren met de grond gelijk. Het is nog niet duidelijk of er een verband bestaat met twee auto's die diezelfde nacht in Hilversum in vlammen opgingen.

Verband met autobranden mogelijk

Hoewel met de sloop van jongerencentrum De Tagrijn al in februari was begonnen, is er evengoed een voortijdig eind gekomen aan de afbraak van de zaal in Hilversum. Afgelopen zaterdagnacht fikte het pand aan de Koninginneweg in enkele uren tot de grond toe af. Of er een verband is met twee autobranden die dezelfde nacht in Hilversum woedden, is nog niet duidelijk.

Directeur Marcia van den Wildenberg vertelt dat de sloop eigenlijk zes tot acht weken had moeten duren: “Nu zijn we aan het inventariseren of de nieuwbouw vertraging oploopt door de versnelde sloop. Er spelen milieuzaken zoals het scheiden van afbraakmateriaal. Dat moet in opdracht van de gemeente gebeuren.”

Hoewel het pand sloopklaar was, is er toch nog een forse schadepost bijgekomen: veel materiaal van de sloper ging in vlammen op. Van den Wildenberg: “Het enige dat wij mee willen nemen naar de nieuwbouw, is de originele gevelsteen. Maar die hadden we er al uitgehaald.”

Eerder beloofde de directeur van het poppodium dat de nieuwe naam voor De Tagrijn bekend zou worden gemaakt als de laatste baksteen in een vuilcontainer verdween. En hoewel er op het ogenblik ineens geen baksteen meer op de ander staat, is een nieuwe naam nog niet in zicht. Van den Wildenburg: “De selectie voor een naam is in een vergevorderd stadium. Nog een paar weekjes geduld.”