Slechte resultaten Hedon gevolg van interim-functies

Zwolse popzaal doet verzoek voor eenmalige subsidie van 90.000 euro

Popzaal Hedon in Zwolle heeft financiële problemen, schrijft dagblad De Stentor. Volgens nieuwe directeur Pascal Bouma zijn ze het gevolg van de afgelopen periode waarin de top van Hedon opstapte en vervangen moest worden door interim-personeel. Hedon heeft 90.000 euro subsidie gevraagd aan de gemeente Zwolle.

Zwolse popzaal doet verzoek voor eenmalige subsidie van 90.000 euro

De Stentor meldt vandaag dat poppodium Hedon in Zwolle financiële problemen heeft. De zaal kampt met slechte resultaten en heeft nog maar een geringe buffer over, schrijft de krant. Voor 2007 en 2008 zouden de verwachtingen ook slecht zijn.

Pascal Bouma - vanaf 1 september de nieuwe directeur van Hedon, maar nu al wel woordvoerder - beaamt de slechte resultaten. Hij zegt dat het geen urgente problemen zijn, maar een gevolg van de afgelopen periode. De popzaal raakte in de tweede helft van 2006 zijn manager, bedrijfsleidster, programmeur en pr-medewerker kwijt. “Er zijn daardoor allerlei interim-functies geweest bij Hedon en die zijn duur”, verklaart Bouma. “Omdat onze programmeur wegging was er bovendien geen continuïteit in de programmering, waardoor er minder topbands speelden en we minder publiek trokken.” De lagere inkomsten uit entreebewijzen werd verder versterkt door dalende inkomsten uit de horeca.

Bouma zegt dat de zaak inmiddels weer begint te draaien en de programmering weer goed is. “Maar we willen transparant zijn: in 2007 komen we nog niet uit de rode cijfers.” Hedon heeft daarom een subsidieverzoek gedaan bij de gemeente Zwolle. De zaal vraagt eenmalig 90.000 euro. Daarvan is 50.000 euro bestemd voor nieuw licht en geluid en 40.000 euro voor kortlopende schulden. De gemeenteraad van Zwolle beslist in het najaar over het wel of niet toekennen van de subsidie. Bouma is positief: “Je kunt Hedon toch niet failliet verklaren? Ik denk dat iedere Zwollenaar het ermee eens is dat er genoeg potentie is voor een popzaal in Zwolle.”

Hedon heeft op lange termijn plannen voor een tweede zaal met een capaciteit van duizend bezoekers. Die zou er in 2011 moeten komen.