De 7EVEN (week 26): White Stripes, Editors en T-99

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12.

Om de 2 weken 7 nieuwe platen door 3VOOR12 en Kindamuzik geselecteerd

Geen pool van 138 journalisten, muzikanten, luisteraars en andere muziekmenners. Ook geen singleverkoop, aantal uitgeleverde cd's of betaalde downloads. Wel de zeven beste albums op een rij, uitgekozen door Kindamuzik en 3VOOR12, uitgezonden door 3VOOR12. Elke twee weken de lijst op 3VOOR12 en Kindamuzik, donderdag het geluid erbij in de webradioshow Gloeiende Plaat. In DE 7EVEN!


WHITE STRIPES | ICKY THUMP
XL/V2
Frontman Jack White wordt vaak afgeschilderd als een fundamentalistische nostalgicus. Hij drinkt zijn blues zwart, gaat op tournee met paard en kar en wil betaald worden met dukaten. Hij heeft zelfs geen gsm! Toch is hij blijkbaar niet vies van muzikale progressie en het paren van vergezochte tegenstellingen.

CHROMEO | FANCY FOOTWORK
Turbo/V2
Vocoders en synthesizers zijn de basisingrediënten voor een licht verteerbaar hutsepotje van funk, electro, disco en hip hop. Licht verteerbaar, maar toch overgoten met een saus waarvan enkel Chromeo de juiste samenstelling lijkt te kennen.

EDITORS | AN END HAS A START
Kitchenware/PIAS
Het Britse viertal uit The Black Country (Birmingham) triomfeerde zowat in elk werelddeel en verblufte exact twaalf maanden terug nog vriend en vooral vijand in Werchter. An End Has a Start ratificeert vandaag ronduit het gestelde vertrouwen.

GRAILS | BURNING OFF IMPURITIES
Temporary Residence/Konkurrent
Het instrumentale kwartet Grails vermengt met grote kunde elementen uit post-rock, krautrock, americana, folk, psychedelica en ethnische muziek. Voeg daar nog een flinke portie Led Zeppelin en Black Sabbath aan toe en je krijgt een plaat die mensen uit alle kwadranten van het muzikale landschap moet kunnen bekoren.

DRUGSTOP | RIOT IN THE JAILHOUSE
P. Trash/Clear Spot
Dit is echt een plaat om om 02:00 ’s nachts keihard te draaien. Als de buren er wat van zeggen, dan kunnen de buren een bierfles naar hun kleinburgerlijke harses krijgen. Riot in the Jailhouse is de meest kontschoppende collectie aso-punk in jaren.

T-99 | VAGABONDS
Cool Buzz/Sonic Rendezvous
De straatschoften van T-99 zijn terug in Nederland en nemen je met hun heerlijke, schuimende en sfeervolle blues mee naar duistere havenbuurten en slecht verlichte straathoeken.

GOOD SHOES | THINK BEFORE YOU SPEAK
Brille/Bertus
Vier jonge gasten uit Londen, een accent zo vet als dat van Jamie-T, vast allemaal de platen van Wire vastgelijmd op de draaitafel en een fikse dreun van The Futureheads-molen meegekregen; het uitgangspunt van Good Shoes dat met Think Before You Speak zijn debuutalbum presenteert.


* De 7EVEN wordt donderdag uitgezonden tussen 15:00 en 16:00 uur in de Gloeiende Plaat op 3VOOR12/CENTRAL.