Song van het Jaar 2007: de keuze van Winne Song van het Jaar 2007: de keuze van Winne

“Kanye heeft de battle gewonnen, maar 50 wint de oorlog”

Song van het Jaar 2007: de keuze van Winne

“Kanye heeft de battle gewonnen, maar 50 wint de oorlog”

Eigenlijk had 2007 het jaar van Winne moeten worden. Zijn album was bijna af, maar Winne kwam er financieel niet uit met zijn producer en moest helemaal opnieuw beginnen. Voor 2007 moet Winne het doen met muziek van anderen. Hij kiest zijn favorieten uit de Song van het Jaar lijst. Met o.a. Typhoon, Kanye West en Kubus & Bang Bang.

“Kanye heeft de battle gewonnen, maar 50 wint de oorlog”

Eigenlijk had 2007 het jaar van Winne moeten worden. De Rotterdamse rapper wordt al een tijd als talent genoemd, zijn eerste album moet die belofte inlossen. Dat album was bijna af, maar Winne kwam er financieel niet uit met zijn producer en moest helemaal opnieuw beginnen. “Ik heb die tracks niet op mijn eigen computer, dus ik heb ze niet eens aan iemand kunnen laten horen. Misschien maar beter ook, anders kun je er moeilijk afstand van doen. Ach, het album gaat Winne Zonder Strijd heten, dat krijgt zo weer een nieuwe dimensie.” Fans kunnen voor de kerst wel een cd met 11 eerdere hits aanschaffen, die om verwarring te verkomen tot EP gedoopt is. Voor 2007 moet Winne het doen met muziek van anderen. Hij kiest zijn favorieten uit de Song van het Jaar lijst.

Typhoon – Sprokkeldagen
“Ik vind hem op dit moment een van de beste rappers van Nederland. Wat hij doet, voel ik heel erg. Hij is eerlijk, onschuldig en poëtisch. Zelf ben ik ook wel eerlijk, maar ik kom uit een heel andere omgeving. Als ik in dezelfde omgeving opgegroeid zou zijn als Typhoon, was ik waarschijnlijk hetzelfde jongetje geworden.”

Jay-Z – Roc Boys
“Weer een goede plaat van Jay-Z. Ik betrapte mezelf erop dat ik hem tien keer achter elkaar gespind heb toen hij net uit was. De productie is geweldig. Als ik dit nummer hoor zie ik hem in zijn luxe 4040 Club zitten proosten met familie en vrienden.”

Sticks & Delic – Spaanse Vlieg
“Dope beat. Ik vind het concept van de plaat ook tof. Deze track is Sticks op zijn best. Het is anders dan hij normaal doet, iets serieuzer. Ik hoor hem graag als hij dichter bij zichzelf blijft. Zelf vindt hij zijn plaat heel persoonlijk, maar hij is nog niet waar ik wil dat hij is. Hij houdt zijn fans nog veel op afstand. Ik wil meer over zijn leefwereld weten.”

Kanye West – Stronger
“Het is wel allemaal hiphop hè. Ik luister ook wel andere dingen hoor. Kanye gebruikt in deze track een gewaagd sample, dat heel goed tot zijn recht komt. Die track klinkt ook goed in de club. Voordat de plaat uit was heb ik op internet een filmpje gezien waar hij deze track live uitprobeert. De crowd gaat helemaal los. Dat beeld is me wel bijgebleven. Ik vond de strijd tussen 50 Cent en Kanye mooi. Kanye heeft de battle gewonnen, maar ik denk dat 50 de oorlog wint. 50 heeft een empire, dat stoot je niet zomaar omver. Of er net zo’n strijd gaat komen tussen mij en Kempi? Zo heb ik er nog niet over gedacht. Ik ben Kempi aan het helpen met zijn album. Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar het is een klassieker aan het worden.”

Kubus & Bang Bang – Happy
“Grappig, vlak voordat ik jou belde, hing ik op met Bang Bang. Wij stonden eerder dit jaar allebei op Metropolis. Ik stond bij zijn show te kijken. Het regende de hele dag, maar toen hij dit nummer speelde, kwam de zon door. Bang Bang zei: ‘See what I’m doing? I bring out the sun!’. Eigenlijk ben ik daarna pas de plaat echt gaan checken en ben ik verliefd geworden op dit nummer.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12