Song van het Jaar 2007: de keuze van Voicst Song van het Jaar 2007: de keuze van Voicst

"Lucky Fonz is veruit de meest charmante persoon die ik in tijden op een podium heb gezien."

Song van het Jaar 2007: de keuze van Voicst

"Lucky Fonz is veruit de meest charmante persoon die ik in tijden op een podium heb gezien."

Voicst staat zelf niet in de lijst voor Song van het Jaar, maar zanger Tjeerd Bomhof wel: samen met de David Gilmour Girls is hij verkiesbaar met het nummer Young Rats. Maar veel tijd om daarbij stil te staan heeft hij niet, want de repetities voor nieuwe liveshows zijn in volle gang. Tussen al het geregel door, vindt Bomhof toch even tijd om zijn vijf favoriete liedjes uit te kiezen: "Ik had al vrij lang een top vijftien, maar heb er uiteindelijk dan toch maar vijf uitgekozen."

"Lucky Fonz is veruit de meest charmante persoon die ik in tijden op een podium heb gezien."

Voicst staat zelf niet in de lijst voor Song van het Jaar 2007. Misschien volgend jaar met een nummer van het nieuwe album A Tale Of Two Devils, dat in januari verschijnt. Zanger Tjeerd Bomhof staat er wel op: samen met de David Gilmour Girls is hij verkiesbaar met het nummer Young Rats. Veel tijd om daarbij stil te staan heeft hij niet, want de repetities voor nieuwe liveshows van Voicst zijn in volle gang. Tussen al het geregel door, vindt Bomhof toch even tijd om zijn vijf favoriete liedjes uit te kiezen: "Ik had al vrij lang een top vijftien, maar heb er uiteindelijk dan toch maar vijf uitgekozen."

Patrick Watson – The Great Escape
"Ik vind de hele plaat heel mooi. Zijn eerste plaat kende ik al, maar toen wist ik het nog niet zo. Daarop was alles óf heel gefreaked óf heel poppy. Ik was dus heel benieuwd naar de tweede. Daarop heeft hij zich verbeterd. Nu is het een mooie combinatie, het freakende en het poppy geluid is beter gemixt. Ik heb hem ook een paar keer live gezien, dan is het ook heel goed."

Lucky Fonz III – Once I Was A Lady
"Lucky vind ik ook live heel tof. Hij is veruit de meest charmante persoon die ik in tijden op een podium heb gezien. Zijn album is heel goed, er is een dunne lijn tussen catchy en té catchy. Normaal gesproken houd ik helemaal niet van songwriters, maar dit is precies goed. Het voelt heel echt. Ik kwam trouwens sowieso hele toffe dingen uit Nederland tegen in de lijst, zoals zZz, C-Mon & Kypski en Pete Philly & Perquisite, enzovoorts."

Kings Of Leon – Charmer
"Ook deze is weer catchy. Maar het is ook hard op het juiste moment. Ik luisterde hier veel naar toen wij bezig waren met onze eigen plaat. We wilden af van het standaard gitaar, bas en drum idee en experimenteren met onze sound. Toen hoorde ik deze plaat en dacht ik: 'wow, het kan dus wel!'. Het is echt belachelijk goed en heeft ongelofelijk inventieve zanghooks."

De Jeugd Van Tegenwoordig – Shenkie
"Sommige van hun eerste dingen vond ik heel erg tof, zoveel hits. Ik had zoiets van 'ik moet nog maar zien of ze dat nog een keer kunnen doen'. Op een positieve manier, ik was gewoon benieuwd wat ze zouden doen. In de studio in Amerika kreeg ik wat nummers gemaild. Toen zat ik in dat kamertje en dacht: 'ze hebben het weer geflikt!'."

Feist – 1,2,3,4
"Ik twijfel tussen Battles en Feist, maar kies uiteindelijk voor het laatste. De productie is heel erg tof. Die heeft Gonzales gedaan, die ook één van de mensen was op ons lijstje voor A Tale Of Two Devils. Op het album gebeuren soms wat lastige dingen, maar het is wel catchy. Dat lijkt inderdaad het codewoord in mijn top vijf. Feist heeft volop liedjes die blijven hangen, op een goede manier."

WAT? NOG NIET GESTEMD? STEM NU! (En maak kans op die muziekbon t.w.v. 50 euro)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12