Song van het Jaar 2007: de keuze van Kate Nash Song van het Jaar 2007: de keuze van Kate Nash

“Hé, waarom staat The Cribs niet op de lijst!”

Song van het Jaar 2007: de keuze van Kate Nash

“Hé, waarom staat The Cribs niet op de lijst!”

Zelf is ze genomineerd met het nummer Foundations, maar Kate Nash heeft het afgelopen jaar ook heel veel muziek van anderen gehoord. De Britse zangeres kiest haar vijf favorieten voor de Song van het Jaar 2007. Met o.a. The Gossip, The Arcade Fire en Klaxons.

“Hé, waarom staat The Cribs niet op de lijst!”

Kate Nash weet zich niet zo goed een houding te geven als ze terugdenkt aan het afgelopen jaar. In eigen land scoorde ze nummer 1 hits met zowel haar album Made of Bricks als single Foundations. “Wat kun je nog meer willen”, zegt ze bescheiden. “Het was leuk en eng. Ik heb hard gewerkt en ongelofelijk veel leuke mensen ontmoet.” Afgelopen vrijdag was ze voor de derde keer in Nederland. Een goede gelegenheid om haar de keuzelijst van de Song van het Jaar onder de neus te duwen. In een sneltreinvaart weet ze haar vijf favorieten uit de lijst te pikken. Maar niet voordat ze haar ongenoegen heeft uitgesproken over het feit dat Ryan Jarman van The Cribs niet op de lijst staat.

The Gossip – Standing in the Way of Control
“The Gossip is een hele coole band. Ik vind het tof waar ze vandaan komen en waar ze voor staan. Ze hebben het goed gedaan dit jaar! Het is belangrijk om mensen te inspireren met goede muziek en rolmodellen. Beth Ditto is echt een idool waar mensen tegenop kunnen kijken. Dit liedje is te gek en ook als live band zijn ze geweldig.”

Jamie T. – Sheila
“Ik heb hem al live zien spelen in Londen. Jamie speelde alleen bas. Inmiddels heb ik hem al heel vaak gezien, ook in grotere zalen en op festivals. Ik vind dat hij prachtige liedjes schrijft. Hij inspireert mij heel erg en Sheila is een goed nummer.”

Klaxons – Golden Skans
“Een van de meest originele bands die de laatste tijd opgekomen zijn. Klaxons zijn anders, opwindend en heel goed live. Ze hebben goede liedjes en het zijn nog aardige jongens ook.”

Modest Mouse – Dashboard
“Ik heb Modest Mouse pas live gezien in The Forum. Sinds kort ben ik helemaal verliefd op twee van hun albums. Het nummer Ocean Breathes Salty van het vorige album vind ik ook heel mooi. De stem van Isaac Brock is uniek. Heel schreeuwerig en vol passie. Live hebben ze twee drummers, wat het heel intens en emotioneel maakt.”

The Arcade Fire – Keep the Car Running
“The Arcade Fire heeft echt een snaar bij me geraakt. Ik heb ze in de Brixton Academy gezien op Glastonbury. Ik krijg echt kippenvel van hun muziek. Het bouwt mooi op, met veel percussie. Er zit zo veel passie in dat je er haast van moet janken.”

Vrije Keuze: The Cribs – Men’s Need
“Er staan veel geweldige liedjes op hun album. Ze spreken zich heel nadrukkelijk uit over allerlei dingen: over indierock, punk, feminisme, ethiek. Ik hou daarvan.”

WAT? NOG NIET GESTEMD? STEM NU! (En maak kans op die muziekbon t.w.v. 50 euro)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12