Song van het Jaar 2007: de keuze van Hospital Bombers Song van het Jaar 2007: de keuze van Hospital Bombers

“Ik was drie dagen van de kaart van The Arcade Fire”

Song van het Jaar 2007: de keuze van Hospital Bombers

“Ik was drie dagen van de kaart van The Arcade Fire”

De Amsterdamse band Hospital Bombers is deze week begonnen aan een cd-presentatie van een maand. Het langverwachte debuutalbum Footnotes was afgelopen woensdag voor het eerst te koop bij Fine Fine Music clubtour in Paradiso. Violiste Susanne Linssen kiest haar vijf favorieten uit de Song van het Jaar keuzelijst. Met o.a. Spoon, Loney, Dear en The Bees.

“Ik was drie dagen van de kaart van The Arcade Fire”

De Amsterdamse band Hospital Bombers is deze week begonnen aan een cd-presentatie van een maand. Het langverwachte debuutalbum Footnotes was afgelopen woensdag – op sinterklaasavond – voor het eerst te koop bij Fine Fine Music clubtour in Paradiso. Violiste Susanne Linssen moet er nog een beetje van bijkomen: “Het was een gare avond”, zegt ze. “We hebben ook nog in de kleedkamer gespeeld. Dat ging eigenlijk beter dan boven in de zaal. We zijn wel een oud orgel kwijt geraakt. Jan is nu in Paradiso om het te zoeken.” Linssen kiest haar vijf favorieten uit de Song van het Jaar keuzelijst.

Loney, Dear – Saturday Waits
“De hamsterband! Toen ik hem eerder dit jaar voor het eerst zag, viel me op dat de bandleden allemaal op hamsters lijken. Als je dat eenmaal denkt krijg je het niet meer uit je hoofd. Op het podium is het een gezellig houthakkersgebeuren. Voor mij is Loney, Dear een van de ontdekkingen van het jaar: mooie koortjes en melodieën, shakers.”

Spoon – Underdog
“Geweldig, geweldig geweldig! Ik hoorde hun album voor het eerst op vakantie. Een vriendin van me had haar iPod meegenomen en boxen die de helft van haar rugzakruimte innamen. We hebben keihard staan dansen in de keuken op Spoon. Dit nummer heeft een stuwend ritme, maar Spoon is heel goed in het leeg laten van ruimtes. In dit liedje zitten bijvoorbeeld trompetten, maar daarmee stoppen ze het nummer niet vol. Het duurde trouwens heel lang voor de pasta klaar was.”

The Arcade Fire – Keep the Car Running
“Ik heb ze dit jaar op Lowlands voor het eerst gezien. Ik stond daar aan de grond genageld en ben er echt drie dagen door van de kaart geweest. Dat verraste me heel erg, want ik zie heel veel bandjes. Het geluid is heel groots. Ze zijn met heel veel mensen, maar iedereen beweegt min of meer dezelfde kant op, waardoor het een enorme stuwende kracht krijgt.”

Bishop Allen – Click, Click, Click, Click

“Mark, onze drummer, is mijn muziekgoeroe. Hij weet precies wat mijn smaak is en kan mij alles slijten. Zo ook Bishop Allen. Deze jongens heb ik vorige week in Paradiso gezien. Net als The Arcade Fire geven ze zich live helemaal. Ik vond het opvallend hoeveel jonge kids er waren die alles meezongen. Ik vind hun teksten prachtig.”

The Bees – Listening Man

“Ik twijfelde tussen The Bees en The Shins, maar het is de eerste geworden omdat Listening Man zonder twijfel mijn zomerhit van het jaar was. Geweldige trompetjes, koortjes en sixtiesinvloeden. Ik was met een vriendin bij hun concert. Normaal hebben we altijd oordoppen in, maar bij Listening Man hebben we ze allebei uit gedaan.”

Vrije Keuze: Scram C Baby – The Thing That Wears My Ring
“Belachelijk dat ze niet op de lijst staan! We zijn met hen in Spanje geweest en doen nu samen de Fine Fine Music tour. Je moet ze trouwens echt live zien.”

WAT? NOG NIET GESTEMD? STEM NU! (En maak kans op die muziekbon t.w.v. 50 euro)

Footnotes van Hospital Bombers is tijdelijk te beluisteren in de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12