Nokia biedt onbeperkt muziek op mobiele telefoon Nokia biedt onbeperkt muziek op mobiele telefoon

Marktleider mobiele telefoons komt met revolutionair downloadproject

Nokia biedt onbeperkt muziek op mobiele telefoon

Marktleider mobiele telefoons komt met revolutionair downloadproject

Nokia kondigt vandaag een revolutionair nieuw concept aan op het gebied van mobiele muziek: Comes with Music. Klanten van Nokia kunnen hebben met het programma onbeperkt toegang tot een database met liedjes. Nokia lanceert het project samen met de grootste platenmaatschappij ter wereld, Universal.

Marktleider mobiele telefoons komt met revolutionair downloadproject

Nokia heeft vandaag een grote stap gezet op de mobiele muziekmarkt. Op de jaarlijkse Nokia World Conference, die in Amsterdam gehouden wordt, presenteerde de Finse grootmacht een nieuw programma: Comes with Music. Een nieuwe Nokia kan binnenkort voorzien zijn van een jaar lang onbeperkte toegang tot een downloadservice. Nokia streeft naar een schier oneindig aanbod van miljoenen tracks. Bij het verstrijken van het abonnement blijven de tracks gewoon in bezit van de klant. “We willen de muziekervaring creëren waar mensen om roepen – alle muziek die ze willen in de vorm van een onbeperkte hoeveelheid downloads naar hun mobile device en pc”, zegt Anssi Vanjoki, Executive Vice President en General Manager, Multimedia van Nokia.

Voor het ambitieuze project heeft Nokia direct een belangrijke partner weten te interesseren: platenmaatschappij Universal, de grootste van de vier major labels. Universal Chairman/CEO Lucian Grainge toonde zich verheugd met de deal: “Comes with Music stelt onze artiesten in staat een nieuw publiek te bereiken op een heel makkelijke en betaalbare manier.” De deal met Universal is een overtuigend begin, maar een dergelijk project zal vermoedelijk alleen kans van slagen hebben als de klant kan putten uit alle beschikbare muziek. Nokia is dan ook in gesprek met de andere major labels. Over deals met independent labels is voorlopig niets bekend. Ook heeft Nokia niets bekend gemaakt over eventuele kopieerbeveiliging op de bestanden of de kwaliteit ervan.

Muziek op je mobiele telefoon is in Europa nog niet heel gewoon, maar met name in Azië heeft het fenomeen al een aardige vlucht genomen. Experts in de industrie verwachten ook in Europa een doorbraak. Apple’s iPhone – letterlijk een combinatie van een iPod en een telefoon – was eerder dit jaar een belangrijke zet in die richting. Het Amerikaanse computerbedrijf zal dan ook niet blij zijn met het project van Nokia. Met zijn downloaddienst iTunes is Apple marktleider op het gebied van digitale muziekverkoop, tot ongenoegen van Universal. De samenwerking van Universal met Nokia kan dan ook gerust gezien worden als een poging de hegemonie van Apple te doorbreken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12