Kubus en BangBang niet meer welkom bij TMF Kubus en BangBang niet meer welkom bij TMF

Duo gooit vj Valerio van bank tijdens liveuitzending

Kubus en BangBang niet meer welkom bij TMF

Duo gooit vj Valerio van bank tijdens liveuitzending

Kubus en BangBang gooiden tijdens een programma van TMF vj Valerio de presentator van zijn bank. Aan de telefoon legt de rapper uit hoe het tweetal kwam tot deze ‘vernedering’. “Ik zag kans deze clown terug te pakken.”

Duo gooit vj Valerio van bank tijdens liveuitzending

Een vreemde gewaarwording tijdens de uitzending van TMF’s Dagrand. Na een ongemakkelijke introductie, waar Kubus en BangBang stroef meewerkten, staan de heren op, schoppen de merchandize weg en kieperen de bank met presentator en al om. Vj Valerio wordt onthutst achtergelaten op de vloer. BangBang: “Niemand noemt mij een duivel.”

De rapper legt uit dat het incident niet op zichzelf staat. Een week eerder bleken de heren op uitnodiging van de vj ook al te gast. BangBang legt uit dat producer Kubus werd geïnterviewd door Valerio, terwijl hijzelf werd ondervraagd door een pop achter de bank. “Ik kreeg alleen maar onzinvragen voor mijn kiezen, terwijl Kubus werd gevraagd naar zijn muziek en samenwerkingen.” Toen de zwaar getatoeëerde BangBang werd gevraagd naar zijn favoriete lichaamsversiering, antwoordde hij dat de engelenvleugels op zijn rug hem het meest dierbaar zijn. Waarop Valerio hem vroeg waarom. “Omdat ik een engel ben”, reageerde BangBang. Valerio op zijn beurt drukte op zijn sampler waarna een lachsalvo de studio vulde: “Volgens mij ben je eerder een duivel”, voegde de presentator er aan toe.

BangBang legt uit dat de uizending een goed voorbeeld is van hoe gekleurde artiesten op televisie worden behandeld. “Als Kempi bij TMF zit gaat het over messen en pistolen, bij Salah Edin kunnen ze niet ophouden over bommen en terrorisme. Nooit zal het over de inhoud gaan. Ik ben vader. Moeten mijn kinderen zien hoe men mij vernedert en een duivel noemt, ik dacht het niet.” BangBang vertelt dat Valerio na de eerste uitzending naar de kleedkamer liep om de artiesten opnieuw uit te nodigen. “Hij vond het geen fijn gesprek en is fan van onze muziek, waarop ik kans zag deze clown terug te pakken.”

Op de vraag waarom het tweetal tijdens de uitzending nog zo lang wachtte met hun actie antwoord BangBang stellig: “Als men vroeger mijn gang iets aandeed regelde ik ook gewoon een afspraak met deze persoon. Eerst samen een drankje drinken, daarna kun je iemand pas in het hoofd steken.” Volgens de rapper is Valerio nooit in gevaar geweest en is ook nooit de bedoeling geweest hem pijn te doen. “Ik zei nog van tevoren tegen Kubus dat we moesten checken of Valerio niet zijn kop zou stoten. Als Steve O van Jackass op een presentator springt om er mee te worstelen is het grappig, bij mij zou het gaan om een aanval? Bullshit!” Na afloop van de uitzending zei de dienstdoende opnameleider dat Kubus en BangBang nooit meer welkom zouden zijn bij de zender. Een toegesnelde beveiligingsmedewerker kwam bij de kleedkamers kijken maar ondernam geen actie. BangBang zegt ook een volgende uitnodiging niet af te slaan: “Al zullen ze nooit onze muziek draaien. Maar ga niet opnieuw met me lopen fucken!”

BangBang heeft het fragment zelf online gezet. “Ik heb iemand gevraagd het programma op te nemen. Nee, dat is niet nep. Ik wil met deze actie laten zien dat je als gekleurd artiest niet alles hoeft te pikken om op televisie te komen. Kom voor jezelf op en doe geen consessies, dan kom je er ook.”

Zowel MTV Networks als vj Valerio waren maandag niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12