3VOOR12 Song van het Jaar 2007: de keuze van Dans Le Rock 3VOOR12 Song van het Jaar 2007: de keuze van Dans Le Rock

"Franstalige indielectropop die je niet meer uit je hoofd krijgt."

3VOOR12 Song van het Jaar 2007: de keuze van Dans Le Rock

"Franstalige indielectropop die je niet meer uit je hoofd krijgt."

De heren van Dans Le Rock geven al twee en een half jaar lang indielectro feestjes in o.a. Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en zelfs Berlijn. Ook draaien ze draaien als dj duo vele dansnachten dol en delen hun muzieksmaak wekelijks op de eigen weblog www.danslerock.nl. Zaterdag 22 december staan ze in Tivoli De Helling met o.a. Shameboy en een Nederlandse indierockband waarvan alleen de zanger in de song van het jaar lijst staat.... Raad maar wie! Voor 3voor12 deelt Dans Le Rock haar top 5 van 2007:

"Franstalige indielectropop die je niet meer uit je hoofd krijgt."

 

Pop, rock, hiphop, dance. Niets is uitgesloten bij het dj-duo Dans le Rock. Al twee en half jaar lang zetten de heren met deze mix menig zaal op z'n kop. Zaterdag 22 december staan ze in Tivoli De Helling met o.a. Shameboy en een Nederlandse indierockband waarvan alleen de zanger in de song van het jaar lijst staat.... Tijd voor de top vijf van 2007.

1) Arctic Monkeys - Brianstorm
"Vooral vanwege het fantastische album maken waar geen enkele misser op staat. Zowel muzikaal als tekstueel zit het slim en lekker in elkaar. Live mist de band wat mij betreft wat uitstraling af en toe, hoewel de wat-kijken-al-die-mensen-toch-we-spelen-maar-gewoon-een-liedje blik in de ogen van zanger Alex turner ook iets cools heeft. Brianstorm heeft gewoon de kracht van een orkaan en krijgt bij een hoop dansavonden de handjes in de lucht!"

2) Jeugd van Tegenwoordig - Shenkie
"
Er moet natuurlijk wel iets Hollands in... Laten we toch maar voor De Jeugd gaan, al zijn we ook van die lompe track van de Opposites. Het 'koetjesrepen' stuk uit Shenkie is ons uit het hart gegrepen en dit nummer danst als een malle. Overigens hadden 'onze jongens' van David Gilmour Girls, Adept en Matik hier ook niet misstaan."

3) Interpol - The Heinrich Maneuver
"
Een instant indie klassieker wat ons betreft. Interpol is altijd een favoriet geweest, zowel live als op de dansvloer. De reactie op de dansvloer op nummers als Slow Hands is ongelofelijk. Hetzelfde geldt voor The Heinrich Maneuver. De Phones remix (die net genoeg van het origineel heeft om herkenbaar te zijn) is een electrokraker van de bovenste plank."

4) Digitalism - Pogo
"
Eigenlijk ook vanwege het hele album. Zdarlight is natuurlijk al langer een hit, maar eigenlijk kun je alle songs van dit album draaien. Briljant geproduceerde intelligente electronische muziek. Pogo is de meest rockerige track van de plaat, dus dat rechtvaardigt dan weer onze keuze."

5) Simian Mobile Disco - It's the Beat
"
Gave track! Origineel geluid met lekker veel piepjes en een slimme opbouw. We dachten nog even over D.A.N.C.E. op deze plek, maar ach, die is wat obligaat. Of Calvin Harris? Maar daarvan staat 'All The Girls' weer niet in de lijst. Ach... tis goed zo."

Eigen toevoeging:

Yelle - A Cause Des Garcons

"
Je kan haar de Franse Uffie noemen, of de donkere Annie, maar eigenlijk heeft Yelle genoeg eigen stijl. Franstalige indielectropop die je niet meer uit je hoofd krijgt. Je Veux Te Voir draaien we al langer dan een jaar, maar ook deze single doet het erg goed op de dansvloer, zowel het origineel als de bekendere TEPR Remix. (Alleen draaien we de TEPR remix wat vaker omdat ie zo lekker in Sweet Child O'Mine mixt)"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12