Travoltas uit elkaar, lang leve de muziek

Perry (Travoltas): "Zo dramatisch is het niet"

Gisteren, maandag 4 september, meldde de website van The Travoltas dat de Tilburgse punkrockers de handdoek in de ring gooien. Dennis Weening, nieuwbakken dj van 3VOOR12FM, belde gisteravond met Perry. Toch zullen de bandleden hun muzikale loopbaan niet beëindigen. "Niet dit jaar, maar misschien volgend jaar komt er misschien wel iets nieuws uit," aldus Perry.

Perry (Travoltas): "Zo dramatisch is het niet"

The Travoltas zullen hun laatste show in Spanje geven op 18 november. Daarna zullen The Travoltas niet meer in die hoedanigheid optreden. De bandleden gaan daarentegen wel nog hun muzikale carrière uitbreiden. Als het aan zanger Perry ligt in elk geval wel. Na zestien jaar is het in elk geval genoeg voor The Travoltas:  “Het is een samenloop van omstandigheden, waar verandering in muzikale richting en persoonlijke situaties een rol spelen.” Dat vertelde zanger Perry gisteravond aan Dennis Weening, de nieuwe gastheer van 3VOOR12FM.

 

Als hoogtepunt noemt Perry de buitenlandse tours, en die door Amerika en Japan in het bijzonder. “Ik heb het ooit willen uitrekenen hoeveel precies, maar we hebben heel veel kilometers gemaakt, de afgelopen zestien jaar.” De show op 18 november in Spanje was oorspronkelijk niet gepland als afscheidsconcert: “We hopen dat mensen er vrede mee hebben.”

 

De band kende relatief veel succes. Marky Ramone (van The Ramones) produceerde in 1998 het album Modern World.  Het Japanse In N Out Records bracht vorig jaar de albums Endless Summer (2002) en Party! (2003) uit. De band hield in Japan toen een tourdagboek voor 3VOOR12 bij.

 

The Travoltas werden opgericht in 1990 en gingen al eens eerder uit elkaar, namelijk slechts drie jaar later. En niet zomaar. De gebroeders Danny en Stephan La Haye (gitaar en bas) speelden beiden in het nationale hockeyteam en hadden daardoor niet altijd tijd om te oefenen en op te treden. Later is Danny overigens gewoon in de breakbeat/hiphop-band Oxide 9 gesignaleerd en zijn broer werkt tegenwoordig bij La Promessa, een evenementen- en artiestenbureau uit Oisterwijk. Andere namen van muzikanten die ooit bij The Travoltas speelden zouden hier en daar nog later opduiken.

 

Toch zullen de bandleden van de laatste Travoltas-bezetting hun muzikale loopbaan vermoedelijk niet beëindigen. “Niet dit jaar, maar misschien volgend jaar komt er misschien wel iets nieuws uit,” aldus Perry, die ook al eerder als producer zijn dienst bewees bij onder andere The Riplets. “We blijven toch muzikant van binnen.”

 

Vincent Koreman speelde ook als gitarist The Travoltas, verkende de elektronische paden met Speedboat FC en ging daarin nog verder als Ra-X. En dan was daar nog House Of Destructo, zijn electro-trash band. In september 2004 kondigde Koreman aan de muziekwereld de rug toe te keren en verkocht zijn instrumenten. Of The Travoltas in navolging van hun oude maatje Vincent Koreman hun apparatuur zullen veilen, is nog niet bekend.