Nieuw album Voicst ‘hopelijk’ klaar voor de jaarwisseling

Zanger/gitarist Tjeerd Bomhof: “Geld komt binnen en vliegt eruit”

Als Dubbel Check met Voicst zanger Tjeerd Bomhof belt, zit hij in het Zeeuwse Capelle om ‘de bus’ op te halen. Want wie veel toert, krijgt vaak panne. En ook al stroomt het geld binnen bij het Amsterdamse trio, het vliegt ook weer rap uit de bandpot. “In Zeeland is een goedkope garage, en Voicst benne zunig,” zegt Bomhof. Nu de bus bijna klaar is kan er afgereisd worden naar Frankrijk om aan nieuw materiaal te werken.

Zanger/gitarist Tjeerd Bomhof: “Geld komt binnen en vliegt eruit”

Komende week reist Tjeerd Bomhof, zanger/gitarist van Voicst, af naar de Franse ‘middle of nowhere’ om aan liedjes voor het nieuwe album te werken. Bandgenoten Sven en Joppe komen een paar dagen later.  Bomhof hoopt het materiaal voor de opvolger van het debuut 11-11 nog voor de jaarwisseling af te hebben, zo vertelt hij Dubbel Check. “Maar niet dat we een deadline hebben.”

De drie zullen zich in eerste instantie richten op de honderden ideeën die ze de afgelopen maanden in de oefenruimte en op toer opnamen met behulp van de draagbare mp3-speler. Orde in de chaos scheppen dus. Want in Amsterdam kwam dat er allemaal niet van. Bomhof: “We zijn zo vaak op toer en als we dan thuiskomen spreek je veel met vrienden af voor gezellige koffietjes en biertjes. Dan gaat het allemaal niet zo snel.”

Bomhof vertelt zich verkeken te hebben op de gevolgen van het vele toeren. We komen net terug van Amerika en gaan er eind oktober weer heen. De tijd vliegt.” En dus moeten de drie het nog altijd doen met de nummers van 11-11. “Die nummers blijven relevant. Het is dan ook niet erg om ze nog altijd te spelen. Maar soms heb ik wel een dubbel gevoel en denk ik: daar gaan we weer. Je wilt niet weten hoevaak we het nummer Porn al hebben gespeeld. Maar 11-11 is nog maar net uit in Amerika.”

Bomhof zei ooit tegen 3VOOR12 dat ‘wat komt, komt’. Een filosofie die de band ook voor het nieuwe album zal aanhangen. “We gaan niets sneller of langzamer regelen omdat anderen dat willen. Het zal allemaal vergelijkbaar gaan.” En dus ligt het voor de hand dat de tweede van Voicst op het eigen label van de band verschijnt. “Bij de eerste deed PIAS de distributie. Zij hebben ons enorm geholpen, dus het zou gek zijn als we nu bij ze weg zouden gaan.”

Honderden ideeën dus. Hoe worden dat liedjes? Bomhof: “Sommige dingen zijn meteen af. Bij andere stukjes zullen we weer moeten gaan puzzelen.” Maar één ding staat vast voor Bomhof: ”We willen met een flink aantal nummers de studio in, zodat we uiteindelijk kunnen kiezen. Dat is een lekker gevoel, maar dat gaat allemaal wel lukken.”

Luister naar het interview met Tjeerd Bomhof in Dubbel Check