Goud Graven: Rjd2, Decemberists, Faun en Solo

Programmeur van EKKO draait jubileumlijstje

EKKO bestaat twintig jaar en dat viert de Utrechtse club deze maand met speciale terugblikken. Omdat ze bij EKKO daarom nu lekker in de archiefmodus zitten, vroeg 3VOOR12 programmeur Joep Smeets om ook eens bij ons te komen neuzen en een avondje samen te stellen. Hij groef zijn eigen goud op..

Programmeur van EKKO draait jubileumlijstje

Was het twee jaar geleden nog hommeles per strekkende meter, EKKO is inmiddels weer heel blij. De wethouder waarmee de Utrechtse popclub elke week mee leek te clashen heeft het veld geruimd en er is ook een einde gekomen aan het gedoe met brandtrappen. Genoeg tijd dus om terug te blikken. Dat doet EKKO, de hele maand september. Check de site voor details. Wij grepen de gelegenheid aan om op geheel eigen wijze eens een blik terug in de tijd te werpen met programmeur Joep Smeets. Hij stelde een persoonlijk programma voor je samen uit het 3VOOR12 archief:

1. Rjd2, Mr. Lif en El-P (DEF Jux) live op Lowlands 2002
"Ik was er niet bij, maar jullie gelukkig wel. Deze set vind ik heel goed. Vooral het begin. Twee jaar geleden hadden we hem ook in de EKKO. Hij deed toen een soort draaitafel variété show. Draaide ie allerlei tv-tunes en als je het goed raadde, won je iets. Een gast met weinig kapsones ook. Interesanter dan DJ Shadow."

Two Gallants - Las Cruses Jail - 28-6-2006
"Nog nooit live gezien, maar zoveel over gehoord dat ik het bij jullie even heb gecheckt. Deze opname is heel tof, maar vooral ook intrigerend: er staat niet bij waar het precies was, slechts een datum. Dat maakt het nog mystieker. Half november zijn ze weer in Nederland. Dan hopelijk ook bij ons!" (NB: de opname is een fragment van het concert in Vera, Groningen, gefilmd voor 3VOOR12TV door Rob Bruijgoms)

Faun op Summer Darkness 2004
"Ja, hier was ik ook weer niet bij! Summer Darkness is ook wel iets waar ik een beetje trots op ben. Een festival als Metropolis, waar we ook aan meedoen, is heel leuk. Maar dit, zo'n nieuw evenement dat je samen met andere clubs in de stad uit de grond stampt, dat voelt echt goed, als iets van jezelf. Een jaar later stonden ze in de EKKO, en daar was ik wel bij trouwens!

Colin Meloy / The Decemberists - (behind) closed doors (XIII), (Paradiso, Amsterdam, 1-7-2005)

"Mijn favoriete band. Deze sessie is heel gaaf. Het concert dat ik in mei zag, viel een beetje tegen. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen. Maar deze liftsessie... ik heb 'm al vaker gekeken. En als ik straks mijn eigen profielpagina op 3VOOR12 heb, komt hij zeker op!

Solo - Live in Club 3VOOR12 8-2-2006
"Geen artiest die vaker in EKKO speelde dan Michiel Flamman (de man achter Solo en ook J. Perkin). Dit optreden lijkt veel op de laatste show die hij hier deed. En het was ook een memorabele aflevering omdat het de laatste Club 3VOOR12 met Jaap Boots was."